Proiecte

 

Proiecte Curente

Proiecte finalizate

Proiectele Asociației The Social Incubator

Derulăm foarte multe inițiative pentru tinerii instituționalizați sau proveniți din medii vulnerabile. Însă nu doar aceștia sunt în radarul nostru. Experții noștri lucrează și cu tinerii provenind din familii cu venituri reduse, monoparentale sau cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Construim proiecte în funcție de nevoile societății. De aceea, la The Social Incubator, avem programe dedicate șomerilor, adulților care și-au pierdut locul de muncă în pandemie, persoanelor din grupa NEET (Not in Education, Employment, or Training).

Programele noastre sunt construite pe o arhitectură ce se bazează pe 4 direcții principale:

Dezvoltarea personală

Educația

Dezvoltarea la nivel profesional și antreprenorial

Asistența medicală și în ceea ce privește locuirea

PP

Programul principal – #tinerideviitor

Programul principal susține tinerii instituționalizați, NEETS & proveniți din medii vulnerabile cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani în procesul de integrare socio-profesională, printr-o gamă de intervenții personalizate menite să-i îndrume nu numai către un loc de muncă, ci către un parcurs profesional care să le asigure independența pe termen lung.
Programul principal asigură consiliere vocațională, consiliere psihologică, mentorat, sprijin în găsirea unui spațiu locative, sprijin în găsirea unui job, precum și vizite exploratorii, medierea relației cu angajatorii.

Tinerii mai pot primi și ajutor specific, cum ar fi donații de alimente, haine și sprijin în probleme medicale. Din punct de vedere educațional, programul oferă ateliere de educație non-formală pe diverse teme și meditații.

La TINEri este Puterea, susținut de Coca Cola HBC România

Cu proiectul “La Tineri este Puterea” îi sprijinim pe tinerii proveniți din medii vulnerabile să devină activi pe piața muncii, să fie motivați să-și continue și finalizeze studiile, să-și înțeleagă și să-și atingă potențialul maxim. Ne adresăm tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani, care își doresc să se cunoască, să înțeleagă cum pot comunica mai bine cu cei din jur și să se pregătească corespunzător pentru viața de angajat.

“La Tineri este Puterea” se desfășoară în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC și are ca obiectiv creșterea șanselor tinerilor din categoria NEET să devină activi pe piața muncii.

PLAN DE VIATA

Plan De Viață, susținut de Afi Europe

În Programul “Plan de Viață” lucrăm la integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului la 18 ani. E momentul în care cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să iasă de sub tutela statului și să se descurce pe cont propriu.

La 18 ani, tinerii au mari carențe, ceea ce determină alegeri și decizii greșite referitoare la propria existență. Acum este momentul în care intervenim noi cu Planul de Viață.

În cadrul primei ediții, desfășurată în perioada ianuarie 2020 – ianuarie 2022, au fost selectați 10 tineri cărora li se asigură locuință, job și consiliere, în scopul integrării sociale.

Plan de Viață și-a propus să fie și vocea prin care publicul larg ajunge să conștientizeze discriminarea cu care se confruntă tinerii din sistem. Colegii noștri din proiect aduc la suprafață și lipsa de stabilitate cu care se luptă zi de zi beneficiarii instituționalizați.

BIC

Bun în carieră, susținut de

SN NUCLEARELECTRICA SA

Uneori o hartă te poate ajuta să iei cele mai bune decizii în parcursul profesional.
Tinerii defavorizați cu vârste între 16 și 26 de ani sunt sprijiniți 100% în programul “Bun în carieră”. La început, tinerii nu știu ce profesie vor să urmeze. Fie că provin din medii vulnerabile, fie că nu au avut parte de sprijin specializat în alegerea unui drum în viață. Cu Programul “Bun în Carieră” ducem în online toată experiența pe care am acumulat-o în offline la Asociația The Social Incubator.
În 2022, în parteneriat cu SN Nuclearelectrica SA, am lansat programul de orientare vocațională „Fii aproape supererou”. Tinerii liceeni sau studenți care sunt pe cale să-și aleagă parcursul profesional au acum ocazia să descopere oportunitățile oferite de o carieră în domeniul nuclear, pe pagina dedicată acestui proiect în platforma bunincariera.ro.
Profesioniștii de top din domeniul energetic nuclear angajați la SN Nuclearelectrica SA le împărtășesc tinerilor din experiența lor profesională prin intermediul unei serii de materiale video inspiraționale, în care vorbesc despre activitățile specifice jobului, abilitățile și cunoștințele necesare, studii și cursuri, universități și facultăți recomandate.
În plus, tinerii vor putea să pună propriile întrebări despre cariera în domeniul
nuclear în cadrul atelierelor de orientare profesională susținute în format fizic și online de consilierii vocaționali, profesioniști din cadrul SN Nuclearelectrica și invitați surpriză – experți, formatori de opinie și influenceri.

LUCREZ DIN NOU

Lucrez Din Nou, susținut de Coca Cola HBC România

Pandemia a lăsat și încă lasă urme adânci pe piața muncii din România. Am gândit la The Social Incubator ”Lucrez din nou”, un proiect care se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.
”Lucrez din nou” este un agregator care reunește toate ofertele de joburi ale principalelor platforme specializate din România. Prin ”Lucrez din nou”, beneficiarii pot accesa oferte de muncă, dar și teste vocaționale, lecții video și informații utile din legislația muncii. ”Lucrez din nou” conține și un CV builder integrat și dezvoltat cu ajutorul specialiștilor în resurse umane.
”Lucrez din nou” oferă suport profesional și vocațional. Beneficiarii pot să sune la un număr dedicat și vor fi consiliați în scrierea unui CV, în pregătirea interviului de angajare și chiar pentru mediere cu angajatorii cu care colaborează The Social Incubator.

CUM SA FII OM MARE

Cum să fii om mare, susținut de B2Kapital

Prin Proiectul „Cum să fii om mare” sprijinim integrarea socio-profesională a tinerilor care provin din medii dezavantajate.

Proiectul nostru și-a propus să ajungă la 150 de tineri din șase județe (Vrancea, Olt, Buzău, Vaslui, Dolj, Galați).

Tinerii au fost implicați în 30 ateliere de dezvoltare personală și profesională pe diverse teme precum, autocunoaștere, gestionarea bugetului, angajabilitate și cunoașterea profilului profesional, comunicare și relaționare, menite să îi ajute pe tineri în viitorul lor personal și profesional. Împreună cu ei, am creat 150 de profile vocaționale. 50 tineri au primit și ajutor specific personalizat: meditații, mentorat, consiliere vocatională, mediere pe piața muncii, psihoterapie.
Proiectul „Cum să fii om mare” face parte din prima platformă de CRS lansată de B2Kapital Portfolio Management – „Împreună creăm oportunități pentru copii” lansată în martie 2021.

RESPONSABIL

R€sponsabil, susținut de Kruk România

„ResponsABIL” este un proiect educațional dedicat dezvoltării independenței și a responsabilității financiare în rândul tinerilor defavorizați din România.

Activitățile proiectului „ResponsABIL” se concentrează pe dezvoltarea independenței financiare, creșterea gradului de responsabilitate financiară și creșterea gradului de angajabilitate.

Astfel, obiectivul general al proiectului este de a contribui la integrarea reală în societate a tinerilor defavorizați, oferindu-le șansa unui viitor mai bun, independent și demn.

Alături de formatorii proiectului, tinerii se familiarizează cu noțiuni de educație financiară și ajung să pună în practică comportamente sănătoase.

Ei beneficiază și de sesiuni de consiliere vocațională, de vizite exploratorii, dar și de discuții cu specialiști din domeniile profesionale de interes.

Proiectul a început în 2019 și în cei 5 ani de implementare am ajuns la 320 de tineri din 8 județe: Vaslui, Timiș, Olt, Dâmbovița, Prahova, Galați, Brăila, Constanța.

Cum am ajuns la rezultate? „ResponsABIL” a fost conceput ca un program de tip gamification. Am îmbinat atelierele de educație non-formală, cu provocări practice lansate tinerilor și cu sprijin personalizat pentru facilitarea integrării socio-profesionale a tinerilor aflați în diferite situații de risc.

Și pentru ediția din 2024 avem planuri ambițioase. 40 de tineri din județele Călăraşi şi Ialomiţa participă la ateliere de educație financiară, la activități de dezvoltare personală și profesională. Tinerii implicaţi în proiect vor avea parte şi de sprijin personalizat pornind de la nevoile identificate (terapie, consiliere vocaţională, meditatii, mentorat) şi de provocări în urma informațiilor furnizate la ateliere, fiind acordate premii la finalul proiectului.

Vizitele exploratorii la potențialii angajatori din cele două județe le vor da tinerilor ocazia să vadă ce presupune activitatea lor profesională și dacă lor le-ar plăcea să lucreze acolo.

Suntem susținuți în implementarea acestui proiect de KRUK România.

START NOW

Start Now, susținut de United Way România

Start NOW își propune să faciliteze accesul tinerilor și adulților din medii vulnerabile, din București și Ilfov, la piața locurilor de munca, conform profilului vocațional individual.

Prin acest proiect, susținem tinerii din medii vulnerabile în tranziția către o viață independentă și demnă, care poate fi asigurată prin accesul la un loc de muncă plătit și la servicii sociale asociate. În același timp, prin proiect se dezvoltă un sistem de suport în jurul categoriilor din medii vulnerabile: consilieri vocaționali, asistenți sociali și angajatori. 

Perioada de implementare: 1 ianuarie 2022 – 1 ianuarie 2024

Obiectivele proiectului

-Creșterea gradului de informare și conștientizare privind importanța și necesitatea participării la acțiuni de consiliere și orientare profesională pentru 200 de tineri din categorii vulnerabile, in special tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului.

-Implicarea a 80 de tineri într-un proces complex de dezvoltare personală și profesională. Acest obiectiv este pus în practică prin organizarea a 30 de ateliere tematice de dezvoltare socio-profesională și acordarea a 7 burse de calificare. 

-Integrarea pe piața muncii a 40 de tineri prin ședințe individuale de consiliere profesională și organizarea unor ateliere educaționale.

START MAJOR

Start Major – ediția 3, susținut de Unicredit Bank România

Educația financiară este un pilon important pentru parcursul profesional și de viață al oricărui tânăr.
Start Major, un proiect dezvoltat de UniCredit Bank în parteneriat cu Asociația The Social Incubator, a ajuns în 2022 la cea de-a treia ediție.
Peste 2.900 de elevi din învățământul profesional și tehnic din zeci de licee din București și județele Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș au participat împreună cu profesorii lor la ateliere susținute de traineri specializați, din care au aflat cum să-și gestioneze corect resursele financiare, cum pot obține și păstra un loc de muncă, ce roluri profesionale li se potrivesc, dar și cum să-și deschidă propria afacere.
În plus, 225 au luat parte la tabere de antreprenoriat organizate în format fizic, iar 80 de tineri au mers mai departe și au înscris 51 de idei de afaceri la Pitch Day, în luna decembrie, când elevii au avut ocazia să își susțină planurile de business și să le discute cu antreprenori de succes și profesioniști din cadrul UniCredit Bank, iar cele mai bune au obținut finanțare.

RetușART

Meseria de croitor este încă de actualitate și ne face să nu uităm cât de important este contactul uman pentru fiecare dintre noi. Mersul la un atelier de croitorie pentru scurtarea unei perechi de pantaloni era un eveniment în sine acum ceva ani. Ne amintim cu plăcere și de ziua în care mergeam la croitor sau croitoreasă să ne ridicăm rochia la care lucrase câteva săptămâni bune. De ce nu am fi prieteni cu mediul și am apela la servicii croitorie, în loc să ne cumpărăm mereu haine noi? Ideea de croitorie pe loc ne poate salva de multe ori să evităm cheltuirea unor sume mari de bani.

Dar ce este RetușART, atelier retuș croitorie București?

RetușART este o întreprindere de economie socială care își propune să pregătească tineri vulnerabili pentru meseria de croitor-retușier. Beneficiarii trec prin școlarizare și ulterior sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă în domeniul de reparație haine.

RetușART înseamnă servicii croitorie de foarte bună calitate, dar și multe fapte bună. Apelând la această întreprindere de economie socială schimbi viața tinerilor din mediile vulenrabile și susții economia circulară. Te invităm să ne vizitezi magazinul de croitorie

Profitul RetușART este direcționat către programele personalizate de integrare socio-profesională pe care echipa noastră le oferă tinerilor din medii vulnerabile. Aceste programe sunt:

  • Consiliere psihologică și vocațională;
  • Ateliere de dezvoltare personală;
  • Sesiuni de mentorat și tutorat;
  • Sprijin în continuarea studiilor și în găsirea unui job

Arhitecții Faptelor Bune îți mulțumesc pentru încrederea pe care o ai în RetușART și te așteaptă să vezi și tu cum arată un magazin croitorie din București în 2022! Și pentru că știm că timpul tău e limitat, RetușART înseamnă și croitorie pe loc!

Neon Pink Retro TV Animated Event Announcement Video Facebook Cover (1)

ACUM – Alegem Cariere și Urmăm Meserii

Proiectul „ACUM – Alegem Cariere și Urmăm Meserii” vine în sprijinul tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16-29 ani din regiunea Centru, oferindu-le șansa de a-și dezvolta abilitățile profesionale și de a se pregăti pentru o carieră de succes.

În cadrul acestui proiect, tinerii din judetele din Alba, Mureș, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita care nu urmează nicio formă de învățământ și nu au un loc de muncă vor avea acces la cursuri gratuite de formare profesională.
Participanti vor dobândi competențe profesionale în domenii variate, precum construcții, servicii comerciale, gestiunea deșeurilor, frizerie, antreprenoriat și competențe digitale nivel de bază. In cadrul proiectului se desfăsoară următoarelor cursuri de formare:

• Lucrător comercial – 40 persoane
• Lucrător în structuri pentru construcții – 40 persoane
• Gestiunea deșeurilor – 80 persoane
• Frizer – 40 persoane
• Competențe antreprenoriale – 70 persoane
• Competențe digitale nivel de bază – 70 persoane

Obiectivele specifice ale proiectului includ dezvoltarea competențelor profesionale ale membrilor grupului țintă precum și integrarea pe piața muncii a cel puțin 380 de persoane prin programul de mediere pe piața muncii. Participanții vor primi certificări finale și vor fi sprijiniți de experții responsabili în identificarea de poziții deschise și angajatori interesați de angajarea de personal
Scopul este pregătirea profesionala pentru a-și găsi un loc de muncă potrivit, având abilitățile necesare pentru a fi competitivi pe piața muncii.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și face parte din Axa Prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri”, cu contractul POCU/991/1/3/154318. De asemenea, programul de mediere pe piața muncii va ajuta la integrarea pe piața muncii a celor 380 de persoane din grupul țintă.

Proiect realizat în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Organizațională, Inovare și Sustenabilitate

START MAJOR

Acasă regăsit, susținut de Vola.ro

În România, peste 75.000 de copii au părinții plecațI la muncă în străinătate șI sunt lăsațI în grija rudelor, cel mai adesea a bunicilor.

Asociația The Social Incubator și Vola.ro au lansat un proiect comun pentru a alina dorul familiilor separate de această distanță. 

START MAJOR

Reconnect, susținut de United Way Romania

Proiectul, realizat în colaborare cu Asociația „Niciodată Singur, Prietenii Vârstnicilor”, presupune digitalizarea incluzivă pentru vârstnici și tineri din medii dezavantajate și

face parte din efortul internațional de a conecta grupurile vulnerabile prin tehnologie.
Scopul proiectului este de a crește nivelul de digitalizare în rândul persoanelor din medii vulnerabile și de a reduce decalajul digital între grupul vârstnicilor și grupul tinerilor. Obiectivele proiectului vor fi realizate prin promovarea utilizării internetului și dobândirea de competențe digitale prin diverse activități de formare și ateliere de lucru.

La finalul proiectului, 80 de tineri vor fi conectați cu 80 de vârstnici. Beneficiarii sunt din București-Ilfov, Galați, Brăila, Constanța și Prahova.
START MAJOR

INVIZIBILII, SUSȚINUT DE ASOCIAȚIA PROVIDENT PENTRU EDUCAȚIE

“Invizibilii” este un proiect de educație financiară și integrare profesională, susținut și dezvoltat de Asociația Provident pentru Educație și implementat de Asociația The Social Incubator, care își propune să contracareze efectele cauzate de excluziunea socială și excluziunea financiară ce afectează 3 grupuri vulnerabile: familii monoparentale, șomerii involuntari de peste 55 de ani și persoanele angajate fără forme legale. În anul 2023, ne adresăm persoanelor din grupuri vulnerabile din județele: Bacău, Galați, Mehedinți, Mureș, Vaslui.

Programul „Invizibilii” își propune să implice în programele de formare și consiliere peste 1.000 de persoane care au acces la informație, educație și sprijin direct pentru a conștientiza problemele financiare și sociale cu care se confruntă și pentru a găsi resursele interioare și exterioare necesare sā depășească aceste probleme.

Acest lucru se va face prin crearea unui proces individualizat pentru fiecare categorie de beneficiari în trei direcții:

  1. Campanie amplă de informare și conștientizare
  2. Educație nonformală
  3. Dezvoltare personală și profesională.
START MAJOR

PRIMUL MEU JOB, SUSȚINUT DE LONDON STOCK EXCHANGE GROUP (LSEG)

Proiectul „Primul Meu Job” vizează integrarea socială și profesională a 50 de tineri din medii vulnerabile din județele Argeș, Brașov, Călărași, Dâmbovița și Ialomița.

Pe întreg parcursul anului, tinerii participă la zece ateliere de educație non-formală organizate în format fizic, câte două în fiecare județ, care îi vor ajuta să se cunoască mai bine și să-și găsească un loc de muncă.

Beneficiarii proiectului vor primi ajutor specializat prin intermediul celor 50 de sesiuni de consiliere vocațională și de psihoterapie, dar și sprijin pentru continuarea studiilor și a unor cursuri profesionale.

Cei 50 de tineri vor fi îndrumați de mentori, inclusiv de angajați ai London Stock Exchange Group (LSEG), care vor contribui la acest proiect cu 200 de ore de mentorat, în scopul realizării unei intervenții în profunzime.

Cei mai implicați beneficiari în activitățile proiectului participă la o tabără educațională de 5 zile, organizată la București.

START MAJOR

SOCIAL IMPACT AWARD ROMANIA (SIA), SUSȚINUT DE SAP ȘI BCR SOCIAL FINANCE

Social Impact Award susține inițiativele inovative și sustenabile ale tinerilor, din peste 15 țări, prin ateliere despre antreprenoriat social, programe de incubare pentru antreprenori sociali și evenimente locale.

START MAJOR

MAGIS MUNDI, SUSȚINUT DE Centrul de Excelență Booking Holdings București

Programul MAGIS MUNDI vine în sprijinul persoanelor care își doresc o carieră în domenii emergente pe piața muncii, și pentru a susține egalitatea de gen din sectorul IT.
Programul vizează atât oferirea de oportunități egale, cât și facilitarea integrării sociale și profesionale, prin organizarea de cursuri gratuite de formare și ateliere de dezvoltare personală și profesională, susținute de Centrul de Excelență Booking Holdings din București și Asociația The Social Incubator.
Beneficiarii au acces la o gamă largă de resurse și sprijin, care integrează atât cunoștințe tehnice din sfera Cyber Detection & Response, Account Security, IT Security, Fraud Detection, Data Governance & Analytics și Data Privacy, cât și abilități de Soft Skills, pentru a-și îmbunătăți parcursul profesional.
Programul se desfășoară în limba engleză și are trei componente principale:
1. Cursuri de formare în domeniul ales (un domeniu din cele prezentate mai sus);
2. Ateliere de dezvoltare personală și profesională;
3. Consiliere vocațională și mediere pe piața muncii.

Pentru mai multe detalii și înscrieri click aici.

START MAJOR

ÎMPREUNĂ PENTRU UCRAINA, susținut de CARE International UK, SERA Romania, FONPC, HP și Mercy Corps

Suntem „Împreună pentru Ucraina” și pentru sprijinirea refugiaților ucraineni din România, cu ajutorul CARE International UK, SERA Romania, FONPC, HP și Mercy Corps.
Principalele direcții de acțiune ale proiectului „Împreună pentru Ucraina”:
Acordarea de sprijin imediat refugiaților prin furnizarea de bunuri de primă necesitate, cum ar fi alimente, produse de igienă, consiliere profesională și mediere în vederea accesului pe piața muncii din România, precum și asistență logistică pentru educația tinerilor și copiilor și facilitarea accesului la servicii medicale și medicamente.
– Asigurarea aprovizionării și renovării centrelor pentru a oferi un minim de confort refugiaților care sunt nevoiți să locuiască în aceste facilități pentru perioade lungi de timp.
– Întreprinderea de activități orientate spre integrarea socio-profesională, inclusiv organizarea de târguri de locuri de muncă, oferirea de consiliere profesională și coordonarea de activități recreative pentru a promova un sentiment de comunitate și bunăstare
– Raport asupra nevoilor și dificultăților întâmpinate de refugiații ucraineni din București -Cartografierea percepțiilor și evaluărilor (vezi raportul)

START MAJOR

Programul saltA, susținut de Inditex România

Proiectul “SALTA” răspunde nevoii de angajare a persoanelor cu risc de excluziune socială. Prin acest proiect, beneficiarii au acces la posturi part-time de Consilier vânzări în cadrul magazinelor INDITEX: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home.

În acest sens, partenerul lansează a treia ediție a acestui program de integrare profesională, cu o durată de două săptămâni de training, în care fiecare beneficiar va avea alături un mentor personal care îl va sprijini în această călătorie profesională.

APROAPE ADULT

Aproape Adult susținut de Fundația Vodafone România

Tinerii ce provin din medii vulnerabile, cu precădere din sistemul de protecție a statului se confruntă cu probleme ce vizează încrederea de sine scăzută; nevoia acută de sprijin și motivare pentru descoperirea și atingerea potențialului; necesitatea continuă de încurajare și susținere pentru identificarea oportunităților de dezvoltare – hobby-uri, studii, profesie etc. și nu în ultimul rând nevoia de afectivitate și interacțiune cu oameni care pot să fie reale modele inspiraționale.

Proiectul Aproape Adult își propune să crească șansele de integrare socială și profesională a 90 tinerilor instituționalizați, cu vârste între 18 și 26 de ani din județele Prahova, Argeș și Dâmbovița, printr-un program complex de formare.

 

BANOMETRU

Banometru susținut de ING și AEVR 

Program de educație financiară gratuit și flexibil care contribuie la conștientizarea importantei educației financiare în viața fiecărei persoanei.

Tineri ce provin din medii vulnerabile, angajați DGASCPC și voluntari vor beneficia de cursuri online și sesiuni individuale de educație financiară.

Vor învăța despre cum pot să adopte măsuri care să îi ajute în depășirea dificultăților financiare (cheltuieli bazate pe nevoi, și mai puțin pe dorințe, scăderea datoriilor etc); gestionarea corespunzătoare a bugetului în vederea atingerii obiectivelor personale / profesionale; identificarea de surse suplimentare de venit; identificarea de oportunități de investire (ex: cursuri, formari, calificări etc), care să contribuie la obținerea unui venit suplimentar; dobândirea cunoștințelor necesare pentru evitarea îndatorării ce nu poate fi susținută de venituri constante lucru ce poate avea un impact major în viața persoanelor vulnerabile.

 

KFC

ÎMPREUNĂ PENTRU SUCCESUL TINERILOR DEFAVORIZAȚI susținut de KFC

La The Social Incubator am inițiat proiectul „Împreună pentru succesul tinerilor”, dedicat susținerii tinerilor instituționalizați. Acesta a presupus o gamă de intervenții personalizate, menite să-i îndrume nu numai către un loc de muncă, ci și către un parcurs profesional care să le asigure independența financiară pe termen lung. „Împreună pentru succesul tinerilor” a fost implementat în zonele București, Ilfov și Prahova alături de KFC, partenerul asociației în acest proiect.

AFACEREA TA INCEPE AICI

Afacerea ta începe aici susținut de Elsevier

Am dezvoltat și programe de educație antreprenorială, dedicate tinerilor din medii defavorizate. Un exemplu este „Afacerea ta începe aici”, la care au participat 50 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. Proiectul s-a desfășurat timp de 6 luni între octombrie 2018 și martie 2019 și a vizat creșterea nivelului angajabilitate a tinerilor.

Proiectul s-a desfășurat sub forma unor ateliere, unde s-au discutat următoarele teme:

• Dezvoltarea personală;
• Orientarea în carieră;
• Dezvoltarea abilităților de leadership/management;
• Managementul de proiect;
• Managementul conflictului;
• Cadrul legislativ și financiar din România;
• Construirea unui plan de afaceri.

POTI SI MERITI MAI MULT

POȚI ȘI MERIȚI MAI MULT RESPECT susținut de AVON

La The Social Incubator punem accentul pe feminitate și pe împlinirea individuală. Așa s-a născut în 2017 proiectul „Poți și meriți mai mult #Respect”, la care au participat fete și tinere femei din București, majoritatea provenind din medii defavorizate. Am pus accentul pe respect, independență și iubire. Printre participantele la sesiuni s-au numărat jurnalista Andreea Liptak Spiridon (moderatoare), și artista pop Lora, ca speaker.

Proiectul a fost susținut de AVON Cosmetics, în cadrul Campaniei Respectului și s-a lansat printr-un eveniment găzduit de Hotel InterContinental.

VIATA MEA PRIN OCHII TAI

VIAȚA MEA PRIN OCHII TĂI susținut de AFCN

Proiect coordonat în perioada august-noiembrie 2017, în cadrul căruia tineri din București care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului au participat la un program intensiv de fotografie livrat de o echipă de 6 fotografi profesioniști, membri ai Asociației Fotografilor de Concerte – #FIND_US.

Proiectul a fost susținut de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei tematice „Educație prin cultură”.

În săptămâna 1-8 noiembrie 2017, Café Verona a găzduit cu generozitate expoziția care a încununat proiectul, cu fotografii care reprezintă rezultatul muncii tinerilor și o fereastră directă către lumea și realitatea lor de zi cu zi.

MatchMEntor, susținut de Ikea România

Educația non-formală joacă un rol-cheie în parcursul profesional al fiecărui om. La “Match Mentor” ne propunem sprijinirea a 150 de tineri, cu vârste între 15 și 18 ani, în procesul de integrare socio-profesională. Timp de 3 ani (2019-2022), câte 50 de beneficiari vulnerabili accesează Match Mentor. Lucrăm cu ei la dezvoltarea abilităților prin:

● Ateliere de educație-non-formală;
● Consiliere psihologică în dezvoltarea abilităților profesionale;
● Consiliere vocațională și orientare în carieră.

Fiecare tânăr beneficiază de un mentor dedicat. El participă voluntar în program, find specializat într-un domeniu profesional. Mentorul este liantul dintre echipa noastră de program și tinerii ce vor fi integrați socio-profesional. Mentorii facilitează accesul tinerilor la interviuri în companiile în care activează ei sau colaboratorii lor.

Bursa de Bine, susținut de Servier Pharma

La „Bursa de BINE” sprijinim cinci tineri din medii vulnerabile, bursieri ai programului, timp de 12 luni, în procesul de tranziție către viața independentă și intrarea pe piața muncii.

„Bursa de BINE” le oferă tinerilor cazare timp de 6 luni, dezvoltare personală și emoțională, educație și integrare pe piața muncii și mentorat. Obiectivul major al acestui program îl reprezintă schimbarea reală și sustenabilă în viețile tinerilor. La „Bursa de BINE” venim cu un pachet complex de aptitudini pentru beneficiari, ce le facilitează acestora tranziția către viața adultă.

Proiectul este finanțat de Servier, iar partenerul de comunicare este Agenția Graffiti PR.

CONSTRIM DESTINE

Construim destine, susținut de Nepi Rockcastle

Componentă a programului de extindere națională a organizației, axată pe 4 județe cu un nivel ridicat de vulnerabilitate socială și economică – Constanța, Mehedinți, Vâlcea și Galați – și pe acordarea de sprijin dedicat și personalizat unui număr de 45 de tineri instituționalizați (care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului din România), cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din județele acoperite.

INNOMATE

Innomate, susținut de United Way România

“InnoMate – Inovație pentru Viitor” este un proiect al United Way România și se bazează pe o programă dezvoltată și adaptată realităților pandemice, astfel încât să răspundă nevoilor elevilor de dezvoltare și planificare a parcursului profesional.

O parte din colegii noștri implementează acest proiect în trei licee din București și Ilfov. Tinerii cu cea mai mare nevoie de susținere au fost cooptați în program și încurajați să-și construiască un parcurs profesional. Ei provin din medii socio-economice dezavantajate, care determină în ultimă instanță vulnerabilitate socială și dificultăți școlare.

Prin “InnoMate – Inovație pentru viitor” vizăm un impact de lungă durată și abordăm o metodă integrată de intervenție pentru elevi și profesori.

Am gândit InnoMate după câteva principii fundamentale și direcții de acțiune:

● Servicii de consiliere în carieră pentru tineri;

● Dezvoltarea abilităților antreprenoriale, a soft-skillurilor și a meta-competențelor pentru liceenii aflați în dezavantaj social și/sau economic;

● Creșterea accesului profesorilor la specializarea în domeniul consilierii vocaționale și al dezvoltării abilităților antreprenoriale.

PREGATITI PENTRU VIATA

Pregătiți pentru Viață, susținut de Raiffeisen Bank România

Prin „Pregătiți pentru Viață” ne propunem să sprijinim 50 de tineri din medii vulnerabile într-un proces de dobândire de abilități și competențe necesare independenței personale și financiare. Vom organiza două tabere de educație non-formală, prin care vom încerca să creștem gradul de incluziune socială a tinerilor.
„Pregătiți pentru Viață” mai înseamnă și oportunități de integrare pe piața muncii, mai ales într-un context în care opțiunile sunt limitate. Taberele de educație non-formală vor fi urmate de o alta de dezvoltare personală și profesională cu sesiuni individualizate de consiliere și orientare profesională. Astfel, tinerii își vor putea clarifica opțiunile de carieră și vor putea alege în din poziția omului informat.

DIGITAL SHIFT

Digital Shift, susținut de HP România

Digital Shift, programul digital de educație non-formală, susține procesul de integrare socială și profesională a 25 tineri din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului. Aceștia dobândesc abilități digitale și competențe care îi vor ajuta în viitor să-și continue studiile și se se angajeaze în domeniul care îi interesează.

GMGL

Good mind, good life, susținut de Nestlé România

Good mind, good life este un proiect destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, beneficiari ai serviciilor de integrare socio-profesională ai asociației The Social Incubator. Din experiența cu tineri din această categorie de vârstă, s-a relevat faptul că ei se confruntă cu diverse probleme emoționale și de relaționare cu ceilalți. Pentru a-i pregăti pentru o viață independentă, este necesar să îi spijinim să dezvolte mecanisme de adaptare la viața în comunitate și de gestionare de sine în raport cu ceilalți.
Proiectul susține pe parcursul a 5 luni 10 tineri proveniți din sistemul instituționalizat de protecție a copilului (centre rezidențiale, apartamente sociale, asistență maternală). Ei beneficiază de servicii individuale și de grup și de consiliere psihologică. Tematicile abordate: creșterea încrederii în sine, dezvoltarea percepției Eului, înțelegerea propriilor mecanisme de funcționare, crearea unui contact mai bun cu realitatea, gestionarea emoțiilor și a conflictelor.
CONTROL

Control, susținut de LexisNexis – RELX Group

Ne interesează în continuare grava problemă a traficului de persoane, iar aceasta este o componentă esențială a proiectului „CONTROL”. Programul facilitează și accesul la oportunitățile de angajare pentru tinerii din medii vulnerabile. La Asociația The Social Incubator, am mai implementat un program care viza prevenirea traficului de persoane în2015.

Pandemia de COVID-19 a făcut și mai dificil accesul tinerilor din medii vulnerabile la joburi bine plătite. O consecință evidentă este dificultatea acestora de a duce o viață independentă. Din păcate, ei cad pradă de foarte multe ori traficanților, în speranța securizării unui venit sigur.

Prin Proiectul „CONTROL” avem în vedere un grup țintă compus din 300 de tineri din sistemul de protecție a copilului, care să participe la ateliere tematice despre traficul de ființe umane. Beneficiarii sunt recrutați la nivel național. Dintre aceștia/alți 100 de beneficiari din sistemul de protecție beneficiază de sesiuni individuale de consiliere vocațională pe site-ul bunincariera.ro.

START MAJOR

Școala de Rideri, susținut de Tazz

Prin programul Școala de Rideri, Tazz le dă tinerilor din centrele de plasament ghidarea de care au nevoie să se autodescopere și să facă cele mai bune alegeri pentru ei. Dar și posibilitatea de a avea un job la finalul programului, ca rideri Tazz. 

START MAJOR

Meseria mea, viitorul meu

Finanțat prin intermediul apelului Conectare.Dezvoltare.Acces, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu ENEL România.

Meseria mea, Viitorul meu  este un proiect de integrare socială și profesională a tinerilor meseriași care provin din medii vulnerabile. 
Acesta abordează două componente esențiale pentru reușita integrării: cea educațională (prin facilitarea accesului la programe de educație formală și non-formală), și angajabilitatea. Prin acest proiect, beneficiarilor li se oferă soluții inovative pentru dobândirea de abilități și competențe, dar și contexte de învățare, în scopul creșterii gradului de angajabilitate pe termen lung. 
Beneficiarii trec printr-un proces personalizat, construit pe trei direcții principale:
1. Educație formală și non-formală; 
2. Dezvoltare personală și profesională; 
3. Sprijin în angajare.
ZIUA V

Ziua V, susținut de BRD-Group Société Générale

Sub umbrela ZIUA V – Voluntari pentru viitor, oamenii de bine de la BRD s-au înscris în programele The Social Incubator, în calitate de mentori, meditatori și speakeri la Hobby Night. 
Implicarea voluntarilor a început chiar în pandemie, în aprilie 2020, când tinerii din programele noastre aveau cea mai mare nevoie de susținere. În 2021 colaborarea noastră s-a prelungit cu încă un an de fapte bune.

Peste 100 de voluntari din toată țara s-au înscris în proiect și au ales să contribuie la educația și dezvoltarea tinerilor din medii vulnerabile. O parte dintre ei au ales să ofere meditații la diverse materii și chiar să îi ajute pe tineri să promoveze Bacalaureatul. 
Alți voluntari au ales să devină mentori și, indiferent de distanță, au creat relații în mediul on-line, i-au încurajat pe tineri și chiar au devenit prieteni.

În evenimentele Hobby Night, voluntarii au discutat cu tinerii subiecte diverse: de la muzică la cățăratul pe munte, au povestit despre pasiunile lor: fotografie, înot, ciclism, și au susținut ateliere de dezvoltare personală cu subiecte interesante și diverse.