acasă regăsit

În România, peste 75.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și sunt lăsați în grija rudelor, cel mai adesea a bunicilor.

Asociația The Social Incubator și Vola.ro au lansat un proiect comun pentru a alina dorul familiilor separate de această distanță.

Am identificat peste 100 de familii despărțite din cauza migrației economice, în care cel puțin unul dintre părinți este plecat la muncă peste hotare, pentru a oferi un trai mai bun celor dragi de acasă. Dintre acestea, 50 de cazuri au fost selecționate pentru participarea în proiectul „Acasă regăsit”, pe baza criteriilor de eligibilitate stabilite prin regulamentul oficial, a răspunsurilor la întrebările din formularul de înscriere și în urma anchetelor sociale realizate.
Pentru mai multe detalii, vezi regulamentul oficial al campaniei „Acasă regăsit”, regulamentul oficial privind criteriile de jurizare și activitățile adiacente participării, precum și lista participanților.