Proiecte curente

Un viitor normal pentru tinerii instituționalizați

Susținerea tinerilor instituționalizați cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani în procesul de integrare socio-profesională, printr-o gamă de intervenții personalizate menite să-i îndrume nu numai către un loc de muncă, ci către un parcurs profesional care să le asigure independența pe termen lung.

La TINEri este Puterea

Program local, desfășurat în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC cu obiectivul de a crește șansele tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), de a deveni activi pe piața muncii.

Plan de viață

Program de integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție socială, la vârsta de 18 ani, când cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să iasă de sub tutela statului și să se descurce pe cont propriu.

Match MEntor

Program de educație non-formală care își propune spriinirea procesului de integrare socio profesională a unui număr de 150 de tineri, 15-18 ani (50 tineri/an, timp de 3 ani) provenind din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului.

Hartă pentru drum în viață

Platformă www.bunincariera.ro

Proiectul ”Hartă pentru drum în viață” și își propune îmbunătațirea accesului pe piața muncii a tinerilor defavorizați (16-24 ani, beneficiari ai sistemului de protecție speciala a copilului sau din categoria NEETS – Not Employed, in Education or Training) prin crearea unei experiențe digitale complete care va permite accelerarea semnificativă a procesului de descoperire a carierei.

ResponsABIL

Proiectul „R€sponsABIL” a fost dedicat dezvoltării independenței și responsabilității financiare în rândul tinerilor instituționalizați, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, din județul Vaslui.

Lucrez din nou

Platforma online de reconversie profesională www.lucrezdinnou.ro  este menită să-i ajute pe cei care și-au pierdut locul de muncă 

INNOMATE – INOVAȚIE PENTRU VIITOR

Proiectul InnoMate – Inovație pentru viitor este adresat tinerilor din medii vulnerabile și are ca scop dezvoltarea competențelor și abilităților necesare pentru creșterea șanselor de angajare și în planificarea unui drum profesional. InnoMate – Inovație pentru viitor este dezvoltat de United Way România și implementat de Asociația The Social Incubator.

BURSA DE BINE

Bursa de BINE își propune ca timp de 12 luni să acorde burse de merit pentru 5 tineri care au părăsit sistemul de protecțe al copilului.

CUM SĂ FII OM MARE

Proiectul “Cum să fii om mare” își propune să ajungă la 60 tineri cu vârste cuprinse între 16 – 26 ani din 5 județe (Constanța, Ialomița, Botoșani, Brașov, Teleorman) printr-o serie de ateliere pe diverse teme menite să îi ajute pe tineri în viitorul lor personal și profesional. Pe lângă ateliere, tinerii au ocazia de a participa și la sesiuni de consiliere vocațională plus ajutor specific pe nevoile lor. 

DIGITAL SHIFT

Proiect digital de educație non-formală care dezvoltă abilitățile digitale și crește gradul de angajabilitate a tinerilor din medii vulnerabile, în special cei din sistemul de protecție a copilului.

START MAJOR

Start Major este un proiect de educație financiară și de carieră, care pregătește elevii
din învățământul profesional și tehnic pentru o viață independentă. Proiectul a fost
demarat de UniCredit Bank, cu sprijinul Asociației The Social Incubator și Graffiti PR.

CONSTRUIM DESTINE

Componentă a programului de extindere națională a organizației, axată pe 3 județe cu un nivel ridicat de vulnerabilitate socială și economică – Constanța, Mehedinți, Vâlcea – și pe acordarea de sprijin dedicat și personalizat unui număr de 45 de tineri instituționalizați.

Start NOW

Start NOW își propune să faciliteze accesul tinerilor și adulților din medii vulnerabile, din București și Ilfov, la piața locurilor de munca, conform profilului vocațional individual.

ACUM – Alegem Cariere și Urmăm Meserii

Scopul proiectului este creșterea ocupării, precum și îmbunătățirea nivelului de competențe al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunea Centru prin derularea programelor de mediere pe piața muncii pentru 380 de persoane.