Descriere

Proiectul „R€sponsABIL” este dedicat dezvoltării independenței și responsabilității financiare în rândul tinerilor instituționalizați, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, din județul Vaslui și urmărește facilitarea integrării lor socio-profesionale prin ateliere de educație financiară și sprijin personalizat (ex: sesiuni de consiliere vocațională, vizite exploratorii, sprijin în continuarea studiilor etc).

Temele care stau la baza atelierelor sunt: diferențele dintre nevoi și dorințe în deciziile de achiziție, stabilirea obiectivelor SMART în realizarea unui buget și a unui plan de economisire, gestionarea banilor, precum și prevenirea acumulării de datorii și identificarea unor soluții de finanțare a nevoilor personale, toate acestea conturând profilul unui om independent financiar.

ACTIVITĂȚI 2020

Proiectul „R€sponsABIL” se continuă și în 2020 cu ateliere de educație financiară și sprijin în integrarea socio-profesională pentru 60 de tineri din județul Vaslui.
Pe parcursul celor 9 ateliere non-formale, tinerii vor învăța despre cum pot dobândi independența financiară și despre cum se pot dezvolta personal și profesional pentru o viață pe cont propriu.

ACTIVITĂȚI 2019

  • 3 ateliere de educație financiară (la Vaslui și Iași
  • 1 atelier de autocunoaștere și comunicare
  • 1 sesiune de consiliere vocațională de grup
  • 6 sesiuni de consilieri vocaționale individuale
  • 1 vizită exploratorie la Universitatea Al. I. Cuza din Iași

Rezultate 2019

tineri susținuți

3 tineri sprijiniți continuare studii / experiență profesională

IMPRESIILE TINERILOR LA FINALUL ANULUI 2019

Partener