Îți mulțumesc că ai făcut o faptă bună!

Mă bucur că începând de azi fac parte din familia ta.
Eu nu sunt o pernă oarecare, sunt o pernă cu poveste. Povestea mea a început atunci când a prins contur ideea de a îmbina frumosul cu bunătatea.
De ce sunt o pernă specială? Pentru că eu, de azi înainte, o să știu ce înseamnă ACASĂ, spre deosebire de tinerii pe care TU îi susții chiar acum prin gestul tău.

Orlando (Oli)

Oli este unul dintre tinerii noștri. A intrat în sistemul de protecție a copilului la 2 ani și a învățat să se descurce singur. După pierderea oamenilor dragi (mama, fratele și sora) s-a refugiat în muzică. Omul care l-a motivat să nu se dea bătut este profesorul de tobe, care îi condiționa participarea la cursuri de rezultatele de la școală. De 2 ani de când face parte din familia The Social Incubator a învățat multe, spune Oli, de la cum se redactează un CV până la cum e cu munca în echipa, de ce e importantă prioritizarea task-urilor sau cum te ajută networking-ul. Vrea să devină antreprenor pentru că poate rezista in situații limită. Dacă va avea angajați, va vorbi cu ei nu din poziția de șef, ci de om. În viitor speră să aibă ocazia să vorbească tinerilor despre viața lui, de pe scena TEDx.

Mihaela

Mihaela este unul dintre tinerii noștri. Avea 8 luni când a fost abandonată în zăpadă. A crescut în sistemul de protecție a copilului, apoi a fost luată în plasament de o familie generoasă din Huși. Atunci a simțit pentru prima oară ce înseamnă acasă. Avea 5 ani. Acum are 25 de ani, a terminat facultatea și masterul în Asistență Socială, și vrea să întoarcă binele tuturor celor în nevoie. Noi, cei de la Asociația The Social Incubator, am fost alături de ea, am susținut-o și am ajutat-o să meargă mai departe. Mihaela lucrează acum pentru visul ei: să fie cel mai bun asistent social din lume și să aibă din nou un acasă.

Cătălin

Cătălin este unul dintre tinerii noștri. La 12 ani a rămas singur pe lume, după ce tata, apoi mama lui s-au stins. Și-a fost și mamă și tată. S-a certat și s-a încurajat. A locuit într-un apartament social unde a înțeles că el singur trebuie să își construiască un viitor, așa că a mers la școală și a muncit. Și-a descoperit pasiunea pentru fotografie la un curs oferit de Asociația The Social Incubator, unde a găsit susținere și mereu o vorbă bună. Cătălin are acum 26 de ani. Lucrează într-o multinațională și pune cărămidă cu cărămidă la construcția visului lui: să se exprime prin fotografia de artă și să aibă mereu un loc drag unde să se întoarcă. I-ar plăcea să îl numească acasă./p>

Larisa

Larisa este unul dintre tinerii noștri. Larisa a mers la școală pentru prima dată la 12 ani și jumătate, atunci când a intrat în sistemul de protecție a copilului. A făcut o școală specială până în clasa a 7-a, cu toate că era un copil cât se poate de normal. Cu ajutorul dirigintelui ei, căruia și azi îi spune tati, a trecut la învățământul normal, a luat toate examenele și a intrat la facultate. Acum are 25 de ani și este studentă la informatică economică, la Universitatea din Ploiești, în anul III. Larisa a evoluat mult de când a intrat în familia The Social Incubator, acum 4 ani, atât pe plan personal cât și din punct de vedere profesional. Larisa ar vrea ca atunci când spune că merge acasă, să nu fie la căminul din centru. Visează să aibă o carieră în IT. Până atunci, în pauzele dintre cursuri, merge să aibă grijă de mama ei, foarte bolnavă./p>

Tudor Tailor și Asociația The Social Incubator, prin întreprinderea sa socială RetușArt, sunt parteneri de fapte bune. Fondurile obținute prin vânzarea pernelor sunt donate pentru proiectele asociației, prin care tinerii instituționalizați au șansa unui viitor demn prin muncă. Urmărește-ne proiectele aici.