Descriere

Start NOW își propune să faciliteze accesul tinerilor și adulților din medii vulnerabile, din București și Ilfov, la piața locurilor de munca, conform profilului vocațional individual.

Prin acest proiect, susținem tinerii din medii vulnerabile în tranziția către o viață independentă și demnă, care poate fi asigurată prin accesul la un loc de muncă plătit și la servicii sociale asociate. În același timp, prin proiect se dezvoltă un sistem de suport în jurul categoriilor din medii vulnerabile: consilieri vocaționali, asistenți sociali și angajatori. 

Perioada de implementare: 1 ianuarie 2022 – 1 ianuarie 2024

Obiectivele proiectului

-Creșterea gradului de informare și conștientizare privind importanța și necesitatea participării la acțiuni de consiliere și orientare profesională pentru 200 de tineri din categorii vulnerabile, in special tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului.

-Implicarea a 80 de tineri într-un proces complex de dezvoltare personală și profesională. Acest obiectiv este pus în practică prin organizarea a 30 de ateliere tematice de dezvoltare socio-profesională și acordarea a 7 burse de calificare. 

-Integrarea pe piața muncii a 40 de tineri prin ședințe individuale de consiliere profesională și organizarea unor ateliere educaționale.

Parteneri