Peste 3.500 de tineri ies anual din sistemul de protecție a copilului, unde în prezent sunt peste 50.000 de copii.
Din ei, doar 1 din 40 se angajează legal.

Vestea bună e că putem schimba aceste statistici.

Ei sunt Paul, Iulia, Iuliana, Larisa, Mihaela și Oli.
Tineri care acum sunt la școală sau lucrează pentru că la un moment dat am apărut în viețile lor și după ce le-am aflat poveștile, nu i-am abandonat.
Am înțeles că pentru ei, pentru alți tineri asemenea lor, dar și pentru noi ca societate, un drum în viață, departe de traficul de persoane și de droguri sau de locuitul pe stradă,
va fi întotdeauna o investiție cu sens.

Trimite SMS la 8845 cu textul JOB și cu 2 euro lunar ajuți și tu un tânăr instituționalizat să aibă șansa unui loc de muncă!

Prin aceasta campanie, ne propunem să strângem fonduri care asigură 1.500 de ore de consiliere vocațională pentru tinerii instituționalizați. 
În 7 ani de activitate, am ajutat peste 6.000 de tineri instituționalizați să-și găsească un drum în viață. Și am înțeles că munca noastră e valoroasă de fiecare dată când tinerii se întorc să facă voluntariat, să ne mulțumească, să ne spună că s-au angajat datorită ajutorului nostru.

Ascultă poveștile unor copii cu care noi am lucrat. Ana și Cătălin.

Două povești de succes acum, care însă nu au început prea roz.

Poveștile tinerilor

Povestea lui Orlando (Oli)

‘Vreau să devin antreprenor, dar să îmi urmez și pasiunea: tobele!’

A intrat în sistemul de protecție a copilului la 2 ani și a învățat să se descurce singur. După pierderea oamenilor dragi (mama, fratele și sora), s-a refugiat în muzică. Omul care l-a motivat să nu se dea bătut este profesorul de tobe, care îi condiționa participarea la cursuri de rezultatele de la școală. De 2 ani de când face parte din familia The Social Incubator a învățat multe, spune Oli, de la cum se redactează un CV până la cum e cu munca în echipa, de ce e importantă prioritizarea task-urilor sau cum te ajută networking-ul. Vrea să devină antreprenor pentru că poate rezista in situații limită, și că poate discuta cu angajații lui, nu din poziția de șef, ci de om. În viitor, speră să aibă ocazia să le vorbească tinerilor despre viața lui, de pe scena TEDx.

Povestea Mihaelei

‘Îmi doresc să devin cel mai bun asistent social.’

Mihaela s-a născut la București și a intrat în sistemul de protecție la 8 luni, când a fost abandonată în zăpadă de către mama ei. La 5 ani s-a mutat la Huși, unde a crescut în familia de plasament, ca într-o familie. S-a reîntors în capitală pentru a urma cursurile Facultății de Asistență Socială, fiind absolventă de Master, cu media 9,37. În prezent, lucrează ca asistent social la o fundație care sprijină persoanele vârstnice. Este foarte fericita că a întâlnit echipa The Social Incubator în urmă cu 4 ani. A învățat să aibă încredere în ea, să vorbească în fața publicului, să fie mai deschisă și mai curajoasă. Inspirată de asistentul social care s-a ocupat de cazul ei, vrea să ajungă cel mai bun asistent social, să îi ajute pe toți cei care au nevoie. În același timp, vrea să își urmeze pasiunea pentru fotografie și chiar să facă un vlog.

Povestea Iuliei

‘Vreau să fiu psiholog, să ajut cât mai mulți oameni!’

Iulia are 17 ani, este în clasa a 12-a și locuiește în Vaslui, în centrul de plasament. A intrat în sistemul de protecție a copilului de la vârsta de 9 ani și chiar dacă nu a fost ușor, de fiecare dată când a vrut să renunțe la școală a fost susținută de managerul de caz, pe care o consideră ca pe mama ei. Întâlnirea cu The Social Incubator a ajutat-o să descopere ce vrea să facă în viitor, cu ajutorul consilierilor vocaționali. A învățat să își gestioneze bugetul la atelierele de educație financiară și și-a dezvoltat abilitățile de comunicare și socializare, în cadrul atelierelor de dezvoltare profesională. Cea mai mare dorință este să ajute cat mai mulți oameni, mai ales pe copiii din sistemul de protecție a copilului, așa că și-a propus să devină psiholog.

Povestea lui Paul

‘Nu vreau sa plec din țară, vreau să contribui la dezvoltarea ei!’

Paul este un tânăr ambițios, care a crescut într-un sat din județul Vaslui, doar cu mama lui. Chiar dacă în clasa a 8-a a rămas corijent la matematică, în liceu s-a ambiționat și a luat locul 1 la Olimpiada Națională de Agricultură. Are 20 de ani și este student la Facultatea de Agricultură din Iași, în anul 2.
Folosește în viața de zi cu zi tot ce a învățat la atelierele The Social Incubator. După participarea la ateliere de educație financiară, a început să studieze mai aprofundat bursa de valori și chiar să investească. Își dorește să ia doctoratul și să predea studenților folosind tehnica experimentală. Consideră că tinerii români pot inova domeniul agricol atât de necesar țării. Speră să ajungă cercetător și să facă parte din Academia Română.

Povestea Iulianei

‘Visul meu este să lucrez într-un laborator de analiză alimentară’

Iuliana a crescut în plasament familial, la bunicii ei, iar acum la 22 de ani a hotărât să își ia viața în propriile mâini și să iasă din sistemul de protecție a copilului, după ce a luat licența cu nota 10. A intrat în familia The Social Incubator în timpul pandemiei. Atelierele de gestionare emoțională și de yoga i-au prins foarte bine în perioada de lockdown. A dezvoltat o relație de prietenie cu mentorul ei, Cristina, pe care a cunoscut-o în unul dintre programele de mentorat. Cea mai mare dorință a ei, pe lângă o carieră în domeniul nutriției, este să își ia carnetul, să își construiască o mașină de raliu și să participe la cursa de raliu de la Poiana Brașov.