Descriere

Program de educație non-formală care își propune spriinirea procesului de integrare socio profesională a unui număr de 150 de tineri, 15-18 ani (50 tineri/an, timp de 3 ani) provenind din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului.

În cadrul programului tinerii sunt sprijiniți în dezvoltarea de abilități de viață prin: (1) programe de educație-non-formală, (2) consiliere psihologică în dezvoltarea abilităților profesionale, (3) consiliere vocațională și orientare în carieră. Aceștia trec printr-un proces personalizat de (4) mentorat, fiecare tânăr având un mentor propriu desemnat din domeniul profesional de interes.

Pe întreaga perioadă de implementare a proiectului vor fi implicați 150 de mentori voluntari, persoane cu un parcurs profesional excelent.

ACTIVITĂȚI 2020

Încă 50 de tineri ce provin din medii vulnerabile beneficiază de sprijin în procesul de  integrare socio profesională prin mentorat 1:1 realizat cu ajutorul voluntarilor – profesioniști în diverse domenii de activitate, ateliere de educație non-formală, consiliere psihologică și vocațională.

ACTIVITĂȚI 2019

 52 voluntari s-au implicat în procesul de mentorat

55  beneficiari au participat la 8 sesiuni non-formale de dezvoltare personală și profesională

47  sesiuni individuale între mentor-mentee

3 sesiuni de induction live pentru mentori

3 sesiuni de speed- meeting

Galerie Foto

Parteneri

Proiect susținut prin Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București