Proiecte
Proiecte Curente
Proiecte finalizate
Proiectele Asociației The Social Incubator
Derulăm foarte multe inițiative pentru tinerii instituționalizați sau proveniți din medii vulnerabile. Însă nu doar aceștia sunt în radarul nostru. Experții noștri lucrează și cu tinerii provenind din familii cu venituri reduse, monoparentale sau cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate.
Construim proiecte în funcție de nevoile societății. De aceea, la The Social Incubator, avem programe dedicate șomerilor, adulților care și-au pierdut locul de muncă în pandemie, persoanelor din grupa NEET (Not in Education, Employment, or Training).
Programele noastre sunt construite pe o arhitectură ce se bazează pe 4 direcții principale:
Dezvoltarea personală
Educația
Dezvoltarea la nivel profesional și antreprenorial
Asistența medicală și în ceea ce privește locuirea
Proiectele Curente
Principalul, “Un Viitor Normal pentru Tinerii Instituționalizați”, se concentrează pe integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. Programul are în vedere nu doar găsirea unui loc de muncă pentru tineri, ci și o strategie pentru un parcurs profesional care să le asigure independența pe termen lung.
Proiectele pe care le desfășurăm în prezent la The Social Incubator sunt:
La TINEri este Puterea, susținut de Coca Cola HBC România
Plan De Viață, susținut de Afi Europe
Bun în Carieră, susținut de SN NUCLEARELECTRICA SA
Lucrez Din Nou, susținut de Coca Cola HBC România
Start Major – ediția 5, susținut de Unicredit Bank România
Acasă regăsit, susținut de Vola.ro
Invizibilii, susținut de Asociația Provident pentru Educație
Primul meu job, susținut de London Stock Exchange Group (LSEG)
Social Impact Awards, susținut de SAP si BCR Social Finance
Programul Salta, susținut de Inditex România
SpeakUP!, susținut de Mondly by Pearson
AgriPrenor de Viitor, susținut de IPSO Agricultură
Grant My Passion – Oportunitatea de a Transforma Visurile Tinerelor Talente în Realitate

#tinerideviitor
Tineri de Viitor este programul principal al Asociației The Social Incubator și sprijină tinerii cu vârste între 16 și 26 de ani proveniți din sistemul de protecție, NEETs sau din medii vulnerabile. Scopul programului este de a-i ghida pas cu pas către o viață independentă, printr-un proces personalizat de integrare socio-profesională.
Tinerii beneficiază de consiliere vocațională (atât în sesiuni de grup, cât și individuale), acces la terapie pe termen nelimitat, mentorat cu profesioniști din diverse domenii și sprijin concret pentru găsirea unui loc de muncă și, atunci când este nevoie, a unui spațiu de locuit.
Programul include și activități de educație non-formală dar și meditații pentru continuarea studiilor. În funcție de nevoile fiecărui tânăr, oferim burse pentru cursuri profesionale și sprijin material punctual (alimente, îmbrăcăminte, acces la servicii medicale).
Prin Tineri de Viitor, creăm un traseu complet de dezvoltare pentru tinerii care au nevoie de susținere reală pentru a-și construi un viitor stabil, demn și pe propriile picioare.
La TINEri este Puterea, susținut de Coca Cola HBC România
Cu proiectul “La Tineri este Puterea” îi sprijinim pe tinerii proveniți din medii vulnerabile să devină activi pe piața muncii, să fie motivați să-și continue și finalizeze studiile, să-și înțeleagă și să-și atingă potențialul maxim. Ne adresăm tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani, care își doresc să se cunoască, să înțeleagă cum pot comunica mai bine cu cei din jur și să se pregătească corespunzător pentru viața de angajat.
“La Tineri este Puterea” se desfășoară în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC și are ca obiectiv creșterea șanselor tinerilor din categoria NEET să devină activi pe piața muncii.

Plan De Viață, susținut de Afi Europe
În Programul „Plan de Viață” lucrăm pentru sprijinirea tinerilor care, la împlinirea vârstei de 18 ani, părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului și sunt puși în fața unor provocări uriașe. Fără sprijin familial, fără resurse financiare și fără repere clare, acești tineri trebuie să învețe, brusc, cum să devină adulți independenți.
La această vârstă critică, mulți se confruntă cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă, accesul la o locuință, continuarea studiilor sau gestionarea sănătății emoționale. Aici intervenim noi, cu un plan concret și personalizat pentru o viață demnă.
În cadrul ediției din 2025, 15 tineri beneficiază de:
- Locuință în București, cu chirie acoperită integral
- Vouchere alimentare și sprijin financiar pentru utilități
- Consiliere psihologică, vocațională și ateliere de dezvoltare personală
- Sprijin pentru obținerea și păstrarea unui loc de muncă
- Vizite exploratorii la angajatori și acompaniere în procesul de reintegrare educațională
„Plan de Viață” a ajuns din anul 2020 până în prezent la peste 60 de tineri care au beneficiat de un traseu complet de sprijin, într-un mediu sigur, pentru a-și construi încrederea, a-și gestiona emoțiile și banii, a se integra profesional și a face alegeri conștiente privind viitorul lor. Printr-o abordare empatică, centrată pe nevoile reale ale beneficiarilor, „Plan de Viață” le oferă o șansă concretă la independență și o viață demnă.

Bun în carieră, susținut de
SN NUCLEARELECTRICA SA
Uneori o hartă te poate ajuta să iei cele mai bune decizii în parcursul profesional.
Tinerii defavorizați cu vârste între 16 și 26 de ani sunt sprijiniți 100% în programul “Bun în carieră”. La început, tinerii nu știu ce profesie vor să urmeze. Fie că provin din medii vulnerabile, fie că nu au avut parte de sprijin specializat în alegerea unui drum în viață. Cu Programul “Bun în Carieră” ducem în online toată experiența pe care am acumulat-o în offline la Asociația The Social Incubator.
În 2022, în parteneriat cu SN Nuclearelectrica SA, am lansat programul de orientare vocațională „Fii aproape supererou”. Tinerii liceeni sau studenți care sunt pe cale să-și aleagă parcursul profesional au acum ocazia să descopere oportunitățile oferite de o carieră în domeniul nuclear, pe pagina dedicată acestui proiect în platforma bunincariera.ro.
Profesioniștii de top din domeniul energetic nuclear angajați la SN Nuclearelectrica SA le împărtășesc tinerilor din experiența lor profesională prin intermediul unei serii de materiale video inspiraționale, în care vorbesc despre activitățile specifice jobului, abilitățile și cunoștințele necesare, studii și cursuri, universități și facultăți recomandate.
În plus, tinerii vor putea să pună propriile întrebări despre cariera în domeniul
nuclear în cadrul atelierelor de orientare profesională susținute în format fizic și online de consilierii vocaționali, profesioniști din cadrul SN Nuclearelectrica și invitați surpriză – experți, formatori de opinie și influenceri.

Lucrez Din Nou, susținut de Coca Cola HBC România
Pandemia a lăsat și încă lasă urme adânci pe piața muncii din România. Am gândit la The Social Incubator ”Lucrez din nou”, un proiect care se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.
”Lucrez din nou” este un agregator care reunește toate ofertele de joburi ale principalelor platforme specializate din România. Prin ”Lucrez din nou”, beneficiarii pot accesa oferte de muncă, dar și teste vocaționale, lecții video și informații utile din legislația muncii. ”Lucrez din nou” conține și un CV builder integrat și dezvoltat cu ajutorul specialiștilor în resurse umane.
”Lucrez din nou” oferă suport profesional și vocațional. Beneficiarii pot să sune la un număr dedicat și vor fi consiliați în scrierea unui CV, în pregătirea interviului de angajare și chiar pentru mediere cu angajatorii cu care colaborează The Social Incubator.

Start Major – ediția 5, susținut de Unicredit Bank România
Din 2019 până în prezent, Start Major a ajuns în 17 județe și a sprijinit peste 10.000 de elevi în dobândirea de abilități esențiale pentru angajabilitate și antreprenoriat. În 2024 a avut o ediție record de 4373 de elevi implicați în județele Alba, Argeș, Botoșani, Neamț, Mureș, Vrancea, Olt, Prahova, București și Ialomița.
RetușART
Meseria de croitor este încă de actualitate și ne face să nu uităm cât de important este contactul uman pentru fiecare dintre noi. Mersul la un atelier de croitorie pentru scurtarea unei perechi de pantaloni era un eveniment în sine acum ceva ani. Ne amintim cu plăcere și de ziua în care mergeam la croitor sau croitoreasă să ne ridicăm rochia la care lucrase câteva săptămâni bune. De ce nu am fi prieteni cu mediul și am apela la servicii croitorie, în loc să ne cumpărăm mereu haine noi? Ideea de croitorie pe loc ne poate salva de multe ori să evităm cheltuirea unor sume mari de bani.
Ce este RetușART, atelier de retuș, reparații și croitorie București?
RetușART este un exemplu de întreprindere de economie socială care își propune să ajute tineri vulnerabili care doresc să se îndrepte spre meseria de croitor-retușier. Beneficiarii trec prin stagii de pregatire și practică iar ulterior sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă în domeniul de reparație haine.
RetușART înseamnă servicii croitorie de foarte bună calitate, dar și multe fapte bune. Apelând la atelierul nostru schimbi viața tinerilor din mediile vulnerabile și susții economia circulară. Te invităm să ne vizitezi micul nostru atelier de retuș, reparații și croitorie.
Aceste programe sunt:
- consiliere psihologică și vocațională;
- ateliere de dezvoltare personală;
- sesiuni de mentorat și tutorat;
- sprijin în continuarea studiilor și în găsirea unui job.
Arhitecții Faptelor Bune îți mulțumesc pentru încrederea pe care o ai în RetușART!

INVIZIBILII, SUSȚINUT DE ASOCIAȚIA PROVIDENT PENTRU EDUCAȚIE
“Invizibilii” este un proiect de integrare profesională și educație financiară și, implementat de Asociația The Social Incubator și susținut de Asociația Provident pentru Educație și Proiectul își propune să contracareze efectele cauzate de excluziunea socială și excluziunea financiară ce afectează 3 grupuri vulnerabile: familii monoparentale, șomerii involuntari de peste 55 de ani și lucrătorii fără forme legale. Începând cu anul 2023, am lucrat cu persoane vulnerabile din județele: Argeș, Bacău, București, Buzău, Covasna, Galați,, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea.
Programul „Invizibilii” își propune să implice în programele de formare și consiliere peste 1.500 de persoane care au astfel acces la informație, educație și sprijin direct pentru a conștientiza situațiile cu care se confruntă și pentru a găsi resursele interioare și exterioare necesare sā depășească aceste situații.
Ne îndeplinim misiunea prin crearea unui proces individualizat pentru fiecare categorie de beneficiari, în trei direcții:
- Campanie amplă de informare și conștientizare
- Educație nonformală
- Dezvoltare profesională și personală.

PRIMUL MEU JOB, SUSȚINUT DE LONDON STOCK EXCHANGE GROUP (LSEG)
Proiectul „Primul meu JOB”, aflat la a treia ediție în 2025, susține integrarea socială și profesională a 75 de tineri instituționalizați din județele Teleorman, Vaslui, Alba, Timiș și Constanța.
Pe parcursul întregului an, acești tineri vor fi implicați într-un parcurs structurat de dezvoltare personală și profesională, menit să le ofere sprijin concret în construirea unui viitor stabil și autonom. Primul pas în această direcție îl reprezintă cele 10 ateliere de educație non-formală, organizate în format fizic – câte două în fiecare județ. În cadrul acestor întâlniri, tinerii vor lucra alături de traineri pentru a-și descoperi resursele personale, pentru a-și înțelege mai bine aspirațiile și pentru a face primii pași spre angajare.
Cei mai implicați 25 de tineri vor avea ocazia să participe la o tabără de învățare organizată la munte, între 23 și 27 iunie, un cadru intens de explorare și învățare, unde dezvoltarea personală se împletește cu motivația de a merge mai departe. În continuarea acestui demers, acești tineri vor beneficia de 50 de sesiuni de consiliere vocațională personalizată, prin care își vor construi un plan de carieră adaptat nevoilor, abilităților și visurilor lor.
Pentru a-i conecta și mai bine cu realitatea profesională, proiectul include cinci vizite exploratorii la angajatori locali, oferindu-le tinerilor șansa de a vedea cum funcționează diverse locuri de muncă și de a interacționa direct cu profesioniști din diferite domenii.
Un alt element esențial al proiectului este componenta de mentorat: angajați ai London Stock Exchange Group (LSEG) vor dedica 200 de ore de mentorat tinerilor incluși în program, oferindu-le sprijin, ghidaj și modele de succes, într-o intervenție în profunzime menită să-i inspire și să le deschidă orizonturile.

Programul saltA, susținut de Inditex România
Proiectul “SALTA” răspunde nevoii de angajare a persoanelor cu risc de excluziune socială. Prin acest proiect, beneficiarii au acces la posturi part-time de Consilier vânzări în cadrul magazinelor INDITEX: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home.
În acest sens, partenerul lansează a patra ediție a acestui program de integrare profesională, cu o durată de două săptămâni de training, în care fiecare beneficiar va avea alături un mentor personal care îl va sprijini în această călătorie profesională.

SpeakUP!, susținut de Mondly by Pearson.
„SpeakUP! – Dezvoltarea Abilităților Lingvistice ale Tinerilor din Brașov” este un proiect dedicat liceenilor din Brașov, dar și tinerilor din centrele de plasament, care își doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și să devină mai încrezători în exprimarea lor într-o limbă străină. Proiectul
SpeakUP! este sprijinit de Mondly by Pearson, cu implicarea voluntarilor lor și implementat de Asociația The Social Incubator.

AgriPrenor de Viitor, susținut de IPSO Agricultură.
O șansă pentru tinerii liceeni de a deveni antreprenori în agricultură
AgriPrenor de Viitor este un proiect dedicat tinerilor din liceele tehnologice și agricole, oferindu-le oportunitatea de a-și descoperi potențialul antreprenorial și de a-și construi un
viitor în agricultură. Cu sprijinul IPSO Agricultură, partenerul nostru strategic, acest program își propune să combine educația, inovația și experiența practică pentru a inspira și pregăti noua generație de antreprenori în agricultură.

Grant My Passion – Oportunitatea de a Transforma Visurile Tinerelor Talente în Realitate
Grant My Passion este un proiect dedicat tinerilor cu vârste între 17 și 19 ani cu domiciliul in România, care doresc să își urmeze visurile și să își pună ideile în practică. Dezvoltat în parteneriat cu McDonald’s, acest program oferă granturi financiare și ateliere de dezvoltare personală și profesională pentru a sprijini evoluția tinerilor în diverse domenii.
Prin “Grant My Passion”, tinerii au ocazia să își ducă proiectele la următorul nivel, alegând unul dintre cele patru granturi disponibile:
- Young Start Grant – pentru tinerii care vor să înființeze un start-up sau să pună în practică o idee de afacere. Grantul oferă suport în dezvoltarea unui plan de afaceri solid și în realizarea primilor pași în antreprenoriat.
- Talent Grant – pentru tinerii pasionați de sport, arte sau alte activități creative. Acest grant oferă resurse și suport pentru a dezvolta și a duce la un nivel superior pasiunea lor.
- Better World Grant – pentru tinerii care doresc să facă o schimbare pozitivă în lume prin proiecte sociale și de mediu. Grantul sprijină inițiative care promovează sustenabilitatea, responsabilitatea socială și voluntariatul.
- Education Grant – pentru tinerii care doresc să își continue studiile sau să urmeze cursuri de specializare. Grantul oferă suport pentru a obține noi cunoștințe și a construi o carieră de succes.
Ce oferă Grant My Passion?
- Sprijin financiar pentru implementarea proiectelor
- Oportunități de dezvoltare personală și profesională
- Networking cu tineri talentați și mentori din domeniul lor
Grant My Passion nu este doar un program de granturi financiare, ci un sprijin activ pentru formarea unei noi generații de tineri lideri, antreprenori și activi în comunitățile lor. Tinerii vor învăța cum să valorifice ideile, să înfrunte provocările și să construiască un viitor mai bun.
Mulțumim McDonald’s în România, care transformă visele in realitate .
Visează, acționează, inspiră – Împreună cu Grant My Passion!
Proiecte finalizate
Din 2014 și până în prezent, am desfășurat o serie de proiecte care au făcut diferența pentru foarte mulți beneficiari. Cele mai importante sunt:
Aproape Adult, susținut de Fundația Vodafone România
Banometru, susținut de ING și AEVR
Împreună pentru succesul tinerilor defavorizați, susținut de KFC
Afacerea ta începe aici, susținut de Elsevier
Poți și meriți mai mult respect, susținut de Avon
Viața mea prin ochii tăi, susținut de AFCN
MatchMEntor, susținut de Ikea România
Bursa de Bine, susținut de Servier Pharma
Construim destine, susținut de Nepi Rockcastle
Innomate, susținut de United Way România
Pregătiți pentru Viață, susținut de Raiffeisen Bank România
Digital Shift, susținut de HP România
Good mind, good life, susținut de Nestlé România
Control, susținut de LexisNexis – RELX Group
Școala de Rideri, susținut de Tazz
Ziua V, susținut de BRD-Group Société Générale
Cum să fii om mare, susținut de B2Kapital
R€sponsabil, susținut de Kruk România
Start NOW, susținut de United Way România
ACUM – Alegem Cariere și Urmăm Meserii
Acasă regăsit, susținut de Vola.ro
Reconnect, susținut de United Way Romania
MAGIS MUNDI, susținut de Centrul de Excelență Booking Holdings București
ÎMPREUNĂ PENTRU UCRAINA, susținut de CARE International UK, SERA Romania, FONPC, HP șiMercy Corps

Aproape Adult susținut de Fundația Vodafone România
Tinerii ce provin din medii vulnerabile, cu precădere din sistemul de protecție a statului se confruntă cu probleme ce vizează încrederea de sine scăzută; nevoia acută de sprijin și motivare pentru descoperirea și atingerea potențialului; necesitatea continuă de încurajare și susținere pentru identificarea oportunităților de dezvoltare – hobby-uri, studii, profesie etc. și nu în ultimul rând nevoia de afectivitate și interacțiune cu oameni care pot să fie reale modele inspiraționale.
Proiectul Aproape Adult își propune să crească șansele de integrare socială și profesională a 90 tinerilor instituționalizați, cu vârste între 18 și 26 de ani din județele Prahova, Argeș și Dâmbovița, printr-un program complex de formare.

Banometru susținut de ING și AEVR
Program de educație financiară gratuit și flexibil care contribuie la conștientizarea importantei educației financiare în viața fiecărei persoanei.
Tineri ce provin din medii vulnerabile, angajați DGASCPC și voluntari vor beneficia de cursuri online și sesiuni individuale de educație financiară.
Vor învăța despre cum pot să adopte măsuri care să îi ajute în depășirea dificultăților financiare (cheltuieli bazate pe nevoi, și mai puțin pe dorințe, scăderea datoriilor etc); gestionarea corespunzătoare a bugetului în vederea atingerii obiectivelor personale / profesionale; identificarea de surse suplimentare de venit; identificarea de oportunități de investire (ex: cursuri, formari, calificări etc), care să contribuie la obținerea unui venit suplimentar; dobândirea cunoștințelor necesare pentru evitarea îndatorării ce nu poate fi susținută de venituri constante lucru ce poate avea un impact major în viața persoanelor vulnerabile.

ÎMPREUNĂ PENTRU SUCCESUL TINERILOR DEFAVORIZAȚI susținut de KFC
La The Social Incubator am inițiat proiectul „Împreună pentru succesul tinerilor”, dedicat susținerii tinerilor instituționalizați. Acesta a presupus o gamă de intervenții personalizate, menite să-i îndrume nu numai către un loc de muncă, ci și către un parcurs profesional care să le asigure independența financiară pe termen lung. „Împreună pentru succesul tinerilor” a fost implementat în zonele București, Ilfov și Prahova alături de KFC, partenerul asociației în acest proiect.

Afacerea ta începe aici susținut de Elsevier
Am dezvoltat și programe de educație antreprenorială, dedicate tinerilor din medii defavorizate. Un exemplu este „Afacerea ta începe aici”, la care au participat 50 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. Proiectul s-a desfășurat timp de 6 luni între octombrie 2018 și martie 2019 și a vizat creșterea nivelului angajabilitate a tinerilor.
Proiectul s-a desfășurat sub forma unor ateliere, unde s-au discutat următoarele teme:
• Dezvoltarea personală;
• Orientarea în carieră;
• Dezvoltarea abilităților de leadership/management;
• Managementul de proiect;
• Managementul conflictului;
• Cadrul legislativ și financiar din România;
• Construirea unui plan de afaceri.

POȚI ȘI MERIȚI MAI MULT RESPECT susținut de AVON
La The Social Incubator punem accentul pe feminitate și pe împlinirea individuală. Așa s-a născut în 2017 proiectul „Poți și meriți mai mult #Respect”, la care au participat fete și tinere femei din București, majoritatea provenind din medii defavorizate. Am pus accentul pe respect, independență și iubire. Printre participantele la sesiuni s-au numărat jurnalista Andreea Liptak Spiridon (moderatoare), și artista pop Lora, ca speaker.
Proiectul a fost susținut de AVON Cosmetics, în cadrul Campaniei Respectului și s-a lansat printr-un eveniment găzduit de Hotel InterContinental.

VIAȚA MEA PRIN OCHII TĂI susținut de AFCN
Proiect coordonat în perioada august-noiembrie 2017, în cadrul căruia tineri din București care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului au participat la un program intensiv de fotografie livrat de o echipă de 6 fotografi profesioniști, membri ai Asociației Fotografilor de Concerte – #FIND_US.
Proiectul a fost susținut de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei tematice „Educație prin cultură”.
În săptămâna 1-8 noiembrie 2017, Café Verona a găzduit cu generozitate expoziția care a încununat proiectul, cu fotografii care reprezintă rezultatul muncii tinerilor și o fereastră directă către lumea și realitatea lor de zi cu zi.
MatchMEntor, susținut de Ikea România
Educația non-formală joacă un rol-cheie în parcursul profesional al fiecărui om. La “Match Mentor” ne propunem sprijinirea a 150 de tineri, cu vârste între 15 și 18 ani, în procesul de integrare socio-profesională. Timp de 3 ani (2019-2022), câte 50 de beneficiari vulnerabili accesează Match Mentor. Lucrăm cu ei la dezvoltarea abilităților prin:
● Ateliere de educație-non-formală;
● Consiliere psihologică în dezvoltarea abilităților profesionale;
● Consiliere vocațională și orientare în carieră.
Fiecare tânăr beneficiază de un mentor dedicat. El participă voluntar în program, find specializat într-un domeniu profesional. Mentorul este liantul dintre echipa noastră de program și tinerii ce vor fi integrați socio-profesional. Mentorii facilitează accesul tinerilor la interviuri în companiile în care activează ei sau colaboratorii lor.
Bursa de Bine, susținut de Servier Pharma
La „Bursa de BINE” sprijinim cinci tineri din medii vulnerabile, bursieri ai programului, timp de 12 luni, în procesul de tranziție către viața independentă și intrarea pe piața muncii.
„Bursa de BINE” le oferă tinerilor cazare timp de 6 luni, dezvoltare personală și emoțională, educație și integrare pe piața muncii și mentorat. Obiectivul major al acestui program îl reprezintă schimbarea reală și sustenabilă în viețile tinerilor. La „Bursa de BINE” venim cu un pachet complex de aptitudini pentru beneficiari, ce le facilitează acestora tranziția către viața adultă.
Proiectul este finanțat de Servier, iar partenerul de comunicare este Agenția Graffiti PR.

Construim destine, susținut de Nepi Rockcastle
Componentă a programului de extindere națională a organizației, axată pe 4 județe cu un nivel ridicat de vulnerabilitate socială și economică – Constanța, Mehedinți, Vâlcea și Galați – și pe acordarea de sprijin dedicat și personalizat unui număr de 45 de tineri instituționalizați (care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului din România), cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din județele acoperite.

Innomate, susținut de United Way România
“InnoMate – Inovație pentru Viitor” este un proiect al United Way România și se bazează pe o programă dezvoltată și adaptată realităților pandemice, astfel încât să răspundă nevoilor elevilor de dezvoltare și planificare a parcursului profesional.
O parte din colegii noștri implementează acest proiect în trei licee din București și Ilfov. Tinerii cu cea mai mare nevoie de susținere au fost cooptați în program și încurajați să-și construiască un parcurs profesional. Ei provin din medii socio-economice dezavantajate, care determină în ultimă instanță vulnerabilitate socială și dificultăți școlare.
Prin “InnoMate – Inovație pentru viitor” vizăm un impact de lungă durată și abordăm o metodă integrată de intervenție pentru elevi și profesori.
Am gândit InnoMate după câteva principii fundamentale și direcții de acțiune:
● Servicii de consiliere în carieră pentru tineri;
● Dezvoltarea abilităților antreprenoriale, a soft-skillurilor și a meta-competențelor pentru liceenii aflați în dezavantaj social și/sau economic;
● Creșterea accesului profesorilor la specializarea în domeniul consilierii vocaționale și al dezvoltării abilităților antreprenoriale.

Pregătiți pentru Viață, susținut de Raiffeisen Bank România
Prin „Pregătiți pentru Viață” ne propunem să sprijinim 50 de tineri din medii vulnerabile într-un proces de dobândire de abilități și competențe necesare independenței personale și financiare. Vom organiza două tabere de educație non-formală, prin care vom încerca să creștem gradul de incluziune socială a tinerilor.
„Pregătiți pentru Viață” mai înseamnă și oportunități de integrare pe piața muncii, mai ales într-un context în care opțiunile sunt limitate. Taberele de educație non-formală vor fi urmate de o alta de dezvoltare personală și profesională cu sesiuni individualizate de consiliere și orientare profesională. Astfel, tinerii își vor putea clarifica opțiunile de carieră și vor putea alege în din poziția omului informat.

Digital Shift, susținut de HP România
Digital Shift, programul digital de educație non-formală, susține procesul de integrare socială și profesională a 25 tineri din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului. Aceștia dobândesc abilități digitale și competențe care îi vor ajuta în viitor să-și continue studiile și se se angajeaze în domeniul care îi interesează.

Good mind, good life, susținut de Nestlé România

Control, susținut de LexisNexis – RELX Group
Ne interesează în continuare grava problemă a traficului de persoane, iar aceasta este o componentă esențială a proiectului „CONTROL”. Programul facilitează și accesul la oportunitățile de angajare pentru tinerii din medii vulnerabile. La Asociația The Social Incubator, am mai implementat un program care viza prevenirea traficului de persoane în2015.
Pandemia de COVID-19 a făcut și mai dificil accesul tinerilor din medii vulnerabile la joburi bine plătite. O consecință evidentă este dificultatea acestora de a duce o viață independentă. Din păcate, ei cad pradă de foarte multe ori traficanților, în speranța securizării unui venit sigur.
Prin Proiectul „CONTROL” avem în vedere un grup țintă compus din 300 de tineri din sistemul de protecție a copilului, care să participe la ateliere tematice despre traficul de ființe umane. Beneficiarii sunt recrutați la nivel național. Dintre aceștia/alți 100 de beneficiari din sistemul de protecție beneficiază de sesiuni individuale de consiliere vocațională pe site-ul bunincariera.ro.

Școala de Rideri, susținut de Tazz
Prin programul Școala de Rideri, Tazz le dă tinerilor din centrele de plasament ghidarea de care au nevoie să se autodescopere și să facă cele mai bune alegeri pentru ei. Dar și posibilitatea de a avea un job la finalul programului, ca rideri Tazz.

Meseria mea, viitorul meu
Finanțat prin intermediul apelului Conectare.Dezvoltare.Acces, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu ENEL România.
1. Educație formală și non-formală;
2. Dezvoltare personală și profesională;
3. Sprijin în angajare.

Ziua V, susținut de BRD-Group Société Générale
Sub umbrela ZIUA V – Voluntari pentru viitor, oamenii de bine de la BRD s-au înscris în programele The Social Incubator, în calitate de mentori, meditatori și speakeri la Hobby Night.
Implicarea voluntarilor a început chiar în pandemie, în aprilie 2020, când tinerii din programele noastre aveau cea mai mare nevoie de susținere. În 2021 colaborarea noastră s-a prelungit cu încă un an de fapte bune.
Peste 100 de voluntari din toată țara s-au înscris în proiect și au ales să contribuie la educația și dezvoltarea tinerilor din medii vulnerabile. O parte dintre ei au ales să ofere meditații la diverse materii și chiar să îi ajute pe tineri să promoveze Bacalaureatul.
Alți voluntari au ales să devină mentori și, indiferent de distanță, au creat relații în mediul on-line, i-au încurajat pe tineri și chiar au devenit prieteni.
În evenimentele Hobby Night, voluntarii au discutat cu tinerii subiecte diverse: de la muzică la cățăratul pe munte, au povestit despre pasiunile lor: fotografie, înot, ciclism, și au susținut ateliere de dezvoltare personală cu subiecte interesante și diverse.

Cum să fii om mare, susținut de B2Kapital
Prin Proiectul „Cum să fii om mare” sprijinim integrarea socio-profesională a tinerilor care provin din medii dezavantajate.
Proiectul nostru și-a propus să ajungă la 150 de tineri din șase județe (Vrancea, Olt, Buzău, Vaslui, Dolj, Galați).
Tinerii au fost implicați în 30 ateliere de dezvoltare personală și profesională pe diverse teme precum, autocunoaștere, gestionarea bugetului, angajabilitate și cunoașterea profilului profesional, comunicare și relaționare, menite să îi ajute pe tineri în viitorul lor personal și profesional. Împreună cu ei, am creat 150 de profile vocaționale. 50 tineri au primit și ajutor specific personalizat: meditații, mentorat, consiliere vocatională, mediere pe piața muncii, psihoterapie.
Proiectul „Cum să fii om mare” face parte din prima platformă de CRS lansată de B2Kapital Portfolio Management – „Împreună creăm oportunități pentru copii” lansată în martie 2021.

R€sponsabil, susținut de Kruk România
„ResponsABIL” este un proiect educațional dedicat dezvoltării independenței și a responsabilității financiare în rândul tinerilor defavorizați din România.
Activitățile proiectului „ResponsABIL” se concentrează pe dezvoltarea independenței financiare, creșterea gradului de responsabilitate financiară și creșterea gradului de angajabilitate.
Astfel, obiectivul general al proiectului este de a contribui la integrarea reală în societate a tinerilor defavorizați, oferindu-le șansa unui viitor mai bun, independent și demn.
Alături de formatorii proiectului, tinerii se familiarizează cu noțiuni de educație financiară și ajung să pună în practică comportamente sănătoase.
Ei beneficiază și de sesiuni de consiliere vocațională, de vizite exploratorii, dar și de discuții cu specialiști din domeniile profesionale de interes.
Proiectul a început în 2019 și în cei 5 ani de implementare am ajuns la 320 de tineri din 8 județe: Vaslui, Timiș, Olt, Dâmbovița, Prahova, Galați, Brăila, Constanța.
Cum am ajuns la rezultate? „ResponsABIL” a fost conceput ca un program de tip gamification. Am îmbinat atelierele de educație non-formală, cu provocări practice lansate tinerilor și cu sprijin personalizat pentru facilitarea integrării socio-profesionale a tinerilor aflați în diferite situații de risc.
Și pentru ediția din 2024 avem planuri ambițioase. 40 de tineri din județele Călăraşi şi Ialomiţa participă la ateliere de educație financiară, la activități de dezvoltare personală și profesională. Tinerii implicaţi în proiect vor avea parte şi de sprijin personalizat pornind de la nevoile identificate (terapie, consiliere vocaţională, meditatii, mentorat) şi de provocări în urma informațiilor furnizate la ateliere, fiind acordate premii la finalul proiectului.
Vizitele exploratorii la potențialii angajatori din cele două județe le vor da tinerilor ocazia să vadă ce presupune activitatea lor profesională și dacă lor le-ar plăcea să lucreze acolo.
Suntem susținuți în implementarea acestui proiect de KRUK România.

Start Now, susținut de United Way România
Start NOW își propune să faciliteze accesul tinerilor și adulților din medii vulnerabile, din București și Ilfov, la piața locurilor de munca, conform profilului vocațional individual.
Prin acest proiect, susținem tinerii din medii vulnerabile în tranziția către o viață independentă și demnă, care poate fi asigurată prin accesul la un loc de muncă plătit și la servicii sociale asociate. În același timp, prin proiect se dezvoltă un sistem de suport în jurul categoriilor din medii vulnerabile: consilieri vocaționali, asistenți sociali și angajatori.
Perioada de implementare: 1 ianuarie 2022 – 1 ianuarie 2024
Obiectivele proiectului
-Creșterea gradului de informare și conștientizare privind importanța și necesitatea participării la acțiuni de consiliere și orientare profesională pentru 200 de tineri din categorii vulnerabile, in special tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului.
-Implicarea a 80 de tineri într-un proces complex de dezvoltare personală și profesională. Acest obiectiv este pus în practică prin organizarea a 30 de ateliere tematice de dezvoltare socio-profesională și acordarea a 7 burse de calificare.
-Integrarea pe piața muncii a 40 de tineri prin ședințe individuale de consiliere profesională și organizarea unor ateliere educaționale.
ACUM – Alegem Cariere și Urmăm Meserii
Proiectul „ACUM – Alegem Cariere și Urmăm Meserii” vine în sprijinul tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16-29 ani din regiunea Centru, oferindu-le șansa de a-și dezvolta abilitățile profesionale și de a se pregăti pentru o carieră de succes.
În cadrul acestui proiect, tinerii din judetele din Alba, Mureș, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita care nu urmează nicio formă de învățământ și nu au un loc de muncă vor avea acces la cursuri gratuite de formare profesională.
Participanti vor dobândi competențe profesionale în domenii variate, precum construcții, servicii comerciale, gestiunea deșeurilor, frizerie, antreprenoriat și competențe digitale nivel de bază. In cadrul proiectului se desfăsoară următoarelor cursuri de formare:
• Lucrător comercial – 40 persoane
• Lucrător în structuri pentru construcții – 40 persoane
• Gestiunea deșeurilor – 80 persoane
• Frizer – 40 persoane
• Competențe antreprenoriale – 70 persoane
• Competențe digitale nivel de bază – 70 persoane
Obiectivele specifice ale proiectului includ dezvoltarea competențelor profesionale ale membrilor grupului țintă precum și integrarea pe piața muncii a cel puțin 380 de persoane prin programul de mediere pe piața muncii. Participanții vor primi certificări finale și vor fi sprijiniți de experții responsabili în identificarea de poziții deschise și angajatori interesați de angajarea de personal
Scopul este pregătirea profesionala pentru a-și găsi un loc de muncă potrivit, având abilitățile necesare pentru a fi competitivi pe piața muncii.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și face parte din Axa Prioritară 1: Inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri”, cu contractul POCU/991/1/3/154318. De asemenea, programul de mediere pe piața muncii va ajuta la integrarea pe piața muncii a celor 380 de persoane din grupul țintă.
Proiect realizat în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Organizațională, Inovare și Sustenabilitate

Acasă regăsit, susținut de Vola.ro
În România, peste 75.000 de copii au părinții plecațI la muncă în străinătate șI sunt lăsațI în grija rudelor, cel mai adesea a bunicilor.
Asociația The Social Incubator și Vola.ro au lansat un proiect comun pentru a alina dorul familiilor separate de această distanță.

Reconnect, susținut de United Way Romania
Proiectul, realizat în colaborare cu Asociația „Niciodată Singur, Prietenii Vârstnicilor”, presupune digitalizarea incluzivă pentru vârstnici și tineri din medii dezavantajate și
face parte din efortul internațional de a conecta grupurile vulnerabile prin tehnologie.
Scopul proiectului este de a crește nivelul de digitalizare în rândul persoanelor din medii vulnerabile și de a reduce decalajul digital între grupul vârstnicilor și grupul tinerilor. Obiectivele proiectului vor fi realizate prin promovarea utilizării internetului și dobândirea de competențe digitale prin diverse activități de formare și ateliere de lucru.

MAGIS MUNDI, SUSȚINUT DE Centrul de Excelență Booking Holdings București
Programul MAGIS MUNDI vine în sprijinul persoanelor care își doresc o carieră în domenii emergente pe piața muncii, și pentru a susține egalitatea de gen din sectorul IT.
Programul vizează atât oferirea de oportunități egale, cât și facilitarea integrării sociale și profesionale, prin organizarea de cursuri gratuite de formare și ateliere de dezvoltare personală și profesională, susținute de Centrul de Excelență Booking Holdings din București și Asociația The Social Incubator.
Beneficiarii au acces la o gamă largă de resurse și sprijin, care integrează atât cunoștințe tehnice din sfera Cyber Detection & Response, Data Security, IT Security, Fraud Detection, Data Governance & Analytics și Data Privacy, cât și abilități de Soft Skills, pentru a-și îmbunătăți parcursul profesional.
Programul se desfășoară în limba engleză și are trei componente principale:
1. Cursuri de formare în domeniul ales (un domeniu din cele prezentate mai sus);
2. Ateliere de dezvoltare personală și profesională;
3. Consiliere vocațională și mediere pe piața muncii.
Pentru mai multe detalii și înscrieri click aici.

ÎMPREUNĂ PENTRU UCRAINA, susținut de CARE International UK, SERA Romania, FONPC, HP și Mercy Corps
Suntem „Împreună pentru Ucraina” și pentru sprijinirea refugiaților ucraineni din România, cu ajutorul CARE International UK, SERA Romania, FONPC, HP și Mercy Corps.
Principalele direcții de acțiune ale proiectului „Împreună pentru Ucraina”:
Acordarea de sprijin imediat refugiaților prin furnizarea de bunuri de primă necesitate, cum ar fi alimente, produse de igienă, consiliere profesională și mediere în vederea accesului pe piața muncii din România, precum și asistență logistică pentru educația tinerilor și copiilor și facilitarea accesului la servicii medicale și medicamente.
– Asigurarea aprovizionării și renovării centrelor pentru a oferi un minim de confort refugiaților care sunt nevoiți să locuiască în aceste facilități pentru perioade lungi de timp.
– Întreprinderea de activități orientate spre integrarea socio-profesională, inclusiv organizarea de târguri de locuri de muncă, oferirea de consiliere profesională și coordonarea de activități recreative pentru a promova un sentiment de comunitate și bunăstare
– Raport asupra nevoilor și dificultăților întâmpinate de refugiații ucraineni din București -Cartografierea percepțiilor și evaluărilor (vezi raportul)

Incubator de viitor, susținut de ORANGE România
Scopul proiectului Incubator de Viitor este sa ofere pentru 50 de tineri instituționalizați și/sau aflați in alte situații de risc cu varste cuprinse intre 16 și 26 de ani accesul la educație care sa sustina integrarea socio-profesionala pe termen lung.
SOCIAL IMPACT AWARD ROMANIA (SIA), SUSȚINUT DE SAP ȘI BCR SOCIAL FINANCE
Social Impact Award susține inițiativele inovative și sustenabile ale tinerilor, din peste 15 țări, prin ateliere despre antreprenoriat social, programe de incubare pentru antreprenori sociali și evenimente locale.