Proiect

INNOMATE – INOVAȚIE PENTRU VIITOR

Descriere

Proiectul InnoMate – Inovație pentru viitor este un proiect-pilot finanțat de Fundația United Way Romania care se desfășoară în trei licee din zona Bucuresti – Ilfov: Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey” Buftea, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Bucuresti, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei”.

Proiectul se bazează pe o curriculă dezvoltată și adaptată în anul 2020 de United Way România pentru a răspunde nevoilor elevilor de a se dezvolta și a-și planifica drumul profesional. Este adresat tinerilor aflați în dezavantaj socio-economic, în situație de vulnerabilitate socială sau cu dificultăți școlare. Scopul este acela de a dezvolta competențe și abilități care să completeze cunoștințele dobândite în școală pentru a crește șansele de angajare și a realiza o bună integrare în piața fortei de muncă.

Liceele în care intervenim au fost selectate ținând cont de nivelul de promovabilitate, rezultatele la testarile naționale și situația socială și economică a elevilor astfel încât tinerii cu cea mai mare nevoie de susținere să poată beneficia de proiect și să fie încurajați pentru a-și croi un drum profesional. InnoMate – Inovație pentru viitor vizează un impact de lungă durată și abordează o metoda integrată de intervenție, intervenind în special în rândul tinerilor, dar și al cadrelor didactice, prin formare și dezvoltare de noi competențe și abilități care să le ajute în lucrul cu elevii.

CIFRE RELEVANTE 

12 profesori beneficiază de formare în consiliere vocațională

13 profesori sunt instruiți și formați în curriculum InnoKit, dezvoltată de United Way

120 de elevi din trei licee beneficiază de servicii de consiliere în carieră

60 de elevi sunt implicați într-un program de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și într-un concurs de idei de afaceri între echipele de elevi (decembrie)

15 voluntari sunt implicați în activități destinate motivării tinerilor și dobândirii de informații pentru o mai bună înțelegere a unor profesii sau meserii  

aproape 360 de sesiuni individuale de consiliere și 36 de sesiuni de consiliere vocațională de grup 

3 evenimente de lansare a proiectului în licee – tip caravană

7 de ateliere de dezvoltare abilități antreprenoriale după metodologia InnoKit

2 evenimente cu invitați voluntari din domeniul de business, evenimentele Bani. Carieră. Succes

Parteneri:

UNITED WAY ROMÂNIA

PARTENERI

UNITED WAY ROMÂNIA