Proiect

DIGITAL SHIFT

Descriere

„Digital Shift” este proiectul digital de educație non-formală, dezvoltat împreună cu HP România, care sprijină procesul de integrare socială și profesională a unui număr de 25 de tineri din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului. Beneficiarii proiectului sunt tineri din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului, din toată România, pasionați de dezvoltare și cu dorința de a câștiga noi abilități digitale în zona tehnologică.

 

Scopul proiectului este de a oferi acestor tineri abilități și competențe digitale care le vor crește șansele de angajare și o mai bună înțelegere a mediului digital

să ofere angajaților HP posibilitatea de a fi modele pentru acești tineri

să promoveze importanța abilităților digitale și folosirea SMART a tehnologiei.

 

La încheierea proiectului, tinerii participanți vor:

 

  • Dobândi cunoștințe în domeniul digital și își vor descoperi noi abilități, prin diverse sesiuni de dezvoltare personală și training, sesiuni de instruire în mediul online pentru protecția propriei persoane și sesiuni de prevenire a cyberbullying-ului alături de specialiștii Asociației The Social Incubator.
  • Avea un nivel crescut de angajabilitate prin participarea la sesiuni individuale de consiliere vocațională, întocmirea unui CV, crearea unui cont pe platformele online și dezvoltarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește opțiunile lor profesionale.
  • Afla care sunt beneficiile pe care le pot avea dacă lucrează în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, chiar de la angajații HP România, prin sesiunile de mentorat 1:1, din cadrul proiectului.

 

CIFRE RELEVANTE 2021

68 de tineri înscriși în proiect

20 de perechi mentori-mentee

26 dintre tinerii înscriși au învățat cum să caute surse sigure de informare, cum și ce ar trebui să comunice în mediul online, ce este, cum se manifestă și care sunt consecințele bullying-ului în mediul online (cyberbullying) și cum pot contribui ei pentru a combate aceste fenomene.

32 dintre ei au învățat ce presupune procesul de recrutare, cum să își redacteze un CV, cum să se prezinte la interviu (does & donts & simulare propriu-zisă)

26 de tineri au învățat să se cunoască pe sine, să relaționeze cu cei din jurul lor pentru a-și lărgi cercul social, cum să găsească metodele potrivite pentru a se integra în orice context dincolo de fricile lor.

17 tineri știu să folosească platformele de meeting online

24 de tineri au învățat principalele elemente la care trebuie să fie atenți când socializează în online, cât de importante sunt datele pe care le oferă în mediul virtual și cum să se protejeze în acest sens, parole sigure, mijloace de prevenție, dar și raportare către autorități în caz de nevoie.

20 de tineri știu să folosească la nivel începător suită Office.

 

PARTENERI

HP Romania