Descriere

Program de educație financiară gratuit și flexibil care contribuie la conștientizarea importantei educației financiare în viața fiecărei persoanei.

Tineri ce provin din medii vulnerabile, angajați DGASCPC și voluntari vor beneficia de cursuri online și sesiuni individuale de educație financiară.

Vor învăța despre cum pot să adopte măsuri care  să îi ajute în depășirea dificultăților financiare (cheltuieli bazate pe nevoi, și mai puțin pe dorințe, scăderea datoriilor etc); gestionarea corespunzătoare a bugetului în vederea atingerii obiectivelor personale / profesionale; identificarea de surse suplimentare de venit; identificarea de oportunități de investire (ex: cursuri, formari, calificări etc), care să contribuie la obținerea unui venit suplimentar; dobândirea cunoștințelor necesare pentru evitarea îndatorării ce nu poate fi susținută de venituri constante lucru ce poate avea un impact major în viața persoanelor vulnerabile.

INDICATORI 

 Minimum 100 de beneficiari participanti la cursuri online de educație financiară până în luna noiembrie 2020.

100 de beneficiari consiliați financiar prin sesiuni individuale de consultanță financiară (între 1-4 sesiuni) până la finalul lunii decembrie 2020.

Creșterea gradului de stabilitate financiară pentru minimum 75% dintre beneficiarii proiectului prin deprinderea de obiceiuri sănătoase de independență financiară (ex: realizarea unui cont de economisire, deprinderea obiceiului de a analiza motivația achizițiilor – nevoie / dorință, evitarea datoriilor etc).

PARTENERI

Banometru este un program de responsabilitate socială coordonat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, realizat în parteneriat cu Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR) cu sprijinul ING Bank. Asociația The Social Incubator este beneficiar al fondului Banometru.