Proiect

aproape adult

Descriere

Tinerii ce provin din medii vulnerabile, cu precădere din sistemul de protecție a statului se confruntă cu probleme ce vizează încrederea de sine scăzută; nevoia acută de sprijin și motivare pentru descoperirea și atingerea potențialului; necesitatea continuă de încurajare și susținere pentru identificarea oportunităților de dezvoltare – hobby-uri, studii, profesie etc. și nu în ultimul rând nevoia de afectivitate și interacțiune cu oameni care pot să fie reale modele inspiraționale.

Proiectul Aproape Adult își propune să crească șansele de integrare socială și profesională a 90 tinerilor instituționalizați, cu vârste între 18 și 26 de ani din județele Prahova, Argeș și Dâmbovița, printr-un printr-un program complex de formare.

Mini seria de 10 episoade conține informații relevante și esențiale oferite de specialiști, cu privire la tranziția către viața independentă a tinerilor instituționalizați, având o componentă de conștientizare atât pentru tineri, cât și pentru publicul larg și angajatori.

PARTENERI

Proiect finanțat de Fundația Vodafone Romania prin Fondul pentru Fapte Bune.