Companii

20% din impozitul pe profit/venit

Ce este

O facilitate fiscală anuală prin care companiile/microîntreprinderile pot alege să direcționeze 20% din impozitul pe profit/venit către o cauză socială, fără niciun cost (nu afectează profitul/venitul net al companiei/microîntreprinderii).

Cum funcționează

Companiile datorează anual statului 16% impozit pe profit. În baza unui contract simplu de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către cauza tinerilor vulnerabili din România , cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume).

Microîntreprinderile datorează statului trimestrial impozitul pe venit ( 1% pentru cele cu 1-3 angajați, respectiv 3% pentru cele care nu au angajați), 20% din suma datorată poate fi redirecționată către The Social Incubator pentru a susține integrarea socio-profesională a tinerilor vulnerabili, cu precădere a celor din sistemul de protecție.

Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an în cazul companiilor) sau trimestrial (în cazul microîntreprinderilor) și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

model de calcul

Ce pași trebuie să urmezi

  • Descarcă draft-ul de contract de sponsorizare din partea de jos a acestei pagini
  • Completează contractul descărcat cu datele companiei (ale noastre sunt deja completate) și suma aferentă procentului de 20% din impozitul pe profit/venit, împreună cu departamentul de contabilitate
  • Trimite contractul completat și scanat către noi, la office@asociatiasocialincubator.org

Dacă ai orice fel de întrebări suplimentare referitoare la procesul de sponsorizare, nu ezita să ne contactezi. Colega noastră Andrea, îți va răspunde la toate întrebările.
Andrea Bartha – 0740 404 031 / andrea.bartha@asociatiasocialincubator.org

Contract de sponsorizare