Pentru cei mai mulți tineri, vârsta de 18 ani înseamnă bucuria majoratului. Înseamnă independență și libertate. Pentru tinerii instituționalizați, însă, înseamnă frică, frica de a părăsi singurul ,,acasă” pe care-l știu, frica de a nu ști cum se vor descurca de acum.

Ei nu și-au dorit să crească în sistemul de protecție a copilului, iar odată ajunși la vârsta majoratului, sunt singuri, fără niciun sprijin. Riscă să rămână fără adăpost și să trăiască pe stradă. Fară un loc de muncă stabil, sunt preocupați în mod constant de asigurarea hranei zilnice. Lipsa banilor nu le permite să își continue studiile, iar fără experiență de muncă și fără cursuri, nu își pot găsi un loc de muncă.

Ajută-i să facă primul pas pentru ieși din acest cerc vicios și de a deveni independenți. Trimite SMS cu textul JOB la 8864 și donează lunar 4 euro.

Aproximativ 3000 de tineri ies anual din sistemul de protecție a copilului. Un job este șansa lor reală de a deveni independenți.

Ajută-i pe tinerii care ies din centrele de plasament să aibă casă și masă, apoi șansa unui job. Cu ajutorul donației tale lunare le dăm speranța că vor reuși. Împreună cu tine, reușim să răspundem nevoilor tinerilor, oferindu-le programe de formare și consiliere vocatională care îi ajută pe tineri să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a deveni indendenți.

Donația ta înseamnă creșterea șanselor de reușită pentru tineri.

Suma alocată cauzei este de 4 euro pentru donațiile la numărul 8864, respectiv 2 euro pentru donațiile la numărul 8845. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania.

 

Pentru dezabonare, trimite gratuir JOB Stop la 8864, respectiv 8845. Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi la adresa de email: irina.ioancea@asociatiasocialincubator.org sau la numărul de telefon 0790599908.

Poveștile tinerilor

Povestea lui Orlando (Oli)

‘Vreau să devin antreprenor, dar să îmi urmez și pasiunea: tobele!’

A intrat în sistemul de protecție a copilului la 2 ani și a învățat să se descurce singur. După pierderea oamenilor dragi (mama, fratele și sora), s-a refugiat în muzică. Omul care l-a motivat să nu se dea bătut este profesorul de tobe, care îi condiționa participarea la cursuri de rezultatele de la școală. De 2 ani de când face parte din familia The Social Incubator a învățat multe, spune Oli, de la cum se redactează un CV până la cum e cu munca în echipa, de ce e importantă prioritizarea task-urilor sau cum te ajută networking-ul. Vrea să devină antreprenor pentru că poate rezista in situații limită, și că poate discuta cu angajații lui, nu din poziția de șef, ci de om. În viitor, speră să aibă ocazia să le vorbească tinerilor despre viața lui, de pe scena TEDx.

Povestea Mihaelei

‘Îmi doresc să devin cel mai bun asistent social.’

Mihaela s-a născut la București și a intrat în sistemul de protecție la 8 luni, când a fost abandonată în zăpadă de către mama ei. La 5 ani s-a mutat la Huși, unde a crescut în familia de plasament, ca într-o familie. S-a reîntors în capitală pentru a urma cursurile Facultății de Asistență Socială, fiind absolventă de Master, cu media 9,37. În prezent, lucrează ca asistent social la o fundație care sprijină persoanele vârstnice. Este foarte fericita că a întâlnit echipa The Social Incubator în urmă cu 4 ani. A învățat să aibă încredere în ea, să vorbească în fața publicului, să fie mai deschisă și mai curajoasă. Inspirată de asistentul social care s-a ocupat de cazul ei, vrea să ajungă cel mai bun asistent social, să îi ajute pe toți cei care au nevoie. În același timp, vrea să își urmeze pasiunea pentru fotografie și chiar să facă un vlog.

Povestea Iuliei

‘Vreau să fiu psiholog, să ajut cât mai mulți oameni!’

Iulia are 17 ani, este în clasa a 12-a și locuiește în Vaslui, în centrul de plasament. A intrat în sistemul de protecție a copilului de la vârsta de 9 ani și chiar dacă nu a fost ușor, de fiecare dată când a vrut să renunțe la școală a fost susținută de managerul de caz, pe care o consideră ca pe mama ei. Întâlnirea cu The Social Incubator a ajutat-o să descopere ce vrea să facă în viitor, cu ajutorul consilierilor vocaționali. A învățat să își gestioneze bugetul la atelierele de educație financiară și și-a dezvoltat abilitățile de comunicare și socializare, în cadrul atelierelor de dezvoltare profesională. Cea mai mare dorință este să ajute cat mai mulți oameni, mai ales pe copiii din sistemul de protecție a copilului, așa că și-a propus să devină psiholog.

Povestea lui Paul

‘Nu vreau sa plec din țară, vreau să contribui la dezvoltarea ei!’

Paul este un tânăr ambițios, care a crescut într-un sat din județul Vaslui, doar cu mama lui. Chiar dacă în clasa a 8-a a rămas corijent la matematică, în liceu s-a ambiționat și a luat locul 1 la Olimpiada Națională de Agricultură. Are 20 de ani și este student la Facultatea de Agricultură din Iași, în anul 2.
Folosește în viața de zi cu zi tot ce a învățat la atelierele The Social Incubator. După participarea la ateliere de educație financiară, a început să studieze mai aprofundat bursa de valori și chiar să investească. Își dorește să ia doctoratul și să predea studenților folosind tehnica experimentală. Consideră că tinerii români pot inova domeniul agricol atât de necesar țării. Speră să ajungă cercetător și să facă parte din Academia Română.

Povestea Iulianei

‘Visul meu este să lucrez într-un laborator de analiză alimentară’

Iuliana a crescut în plasament familial, la bunicii ei, iar acum la 22 de ani a hotărât să își ia viața în propriile mâini și să iasă din sistemul de protecție a copilului, după ce a luat licența cu nota 10. A intrat în familia The Social Incubator în timpul pandemiei. Atelierele de gestionare emoțională și de yoga i-au prins foarte bine în perioada de lockdown. A dezvoltat o relație de prietenie cu mentorul ei, Cristina, pe care a cunoscut-o în unul dintre programele de mentorat. Cea mai mare dorință a ei, pe lângă o carieră în domeniul nutriției, este să își ia carnetul, să își construiască o mașină de raliu și să participe la cursa de raliu de la Poiana Brașov.