20% din impozitul pe profit/venit

Ce este

O facilitate fiscală anuală prin care companiile pot alege să direcționeze 20% din impozitul pe profit către o cauză socială, fără niciun cost (nu afectează profitul/venitul net al companiei).

Cum funcționează

Companiile datorează anual statului 16% impozit pe profit. În baza unui contract simplu de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către cauza Asociației The Social Incubator prin care susținem tinerii vulnerabili din România, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât sau egală cu 20% din impozitul pe profit datorat sau valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri.

Sponsorizarea acordată, limitată la valoarea cea mai mică dintre cele două sume calculate mai sus, se va deduce din impozitul pe profit datorat. Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an). Directionarea procentului din impozit va trebui facuta pana la data depunerii declaratiei privind impozitul pe profit.

model de calcul

Ce pași trebuie să urmezi

Completează formularul de contract de sponsorizare din partea de jos a acestei pagini (buton Completează).

După descărcare, completează cu data și numărul de contract, împreună cu departamentul de contabilitate.

Trimite contractul completat și scanat către noi, la office@asociatiasocialincubator.org

 

Dacă ai orice fel de întrebări suplimentare referitoare la procesul de sponsorizare, nu ezita să ne contactezi și îți vom răspunde la toate întrebările.

Număr de telefon: 0767059707 

E-mail: maria.costache@asociatiasocialincubator.org

Contract de sponsorizare

Declarația
177

Pași de urmat Declarația 177

*Salvează, apoi deschide cu Adobe Acrobat

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 115 din 14 decembrie 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene