20% din impozitul pe profit/venit

Ce este

O facilitate fiscală anuală prin care companiile/microîntreprinderile pot alege să direcționeze 20% din impozitul pe profit/venit către o cauză socială, fără niciun cost (nu afectează profitul/venitul net al companiei/microîntreprinderii).

Cum funcționează

Companiile datorează anual statului 16% impozit pe profit. În baza unui contract simplu de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către cauza tinerilor vulnerabili din România, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume).

Microîntreprinderile datorează statului trimestrial impozitul pe venit (1% pentru cele cu 1-3 angajați, respectiv 3% pentru cele care nu au angajați), 20% din suma datorată poate fi redirecționată către The Social Incubator pentru a susține integrarea socio-profesională a tinerilor din medii vulnerabile, cu precădere a celor din sistemul de protecție.

Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an în cazul companiilor) sau trimestrial (în cazul microîntreprinderilor) și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

model de calcul

Ce pași trebuie să urmezi

Completează formularul de contract de sponsorizare din partea de jos a acestei pagini (buton Completează).

După descărcare, completează cu data și numărul de contract, împreună cu departamentul de contabilitate.

Trimite contractul completat și scanat către noi, la office@asociatiasocialincubator.org

Dacă ai orice fel de întrebări suplimentare referitoare la procesul de sponsorizare, nu ezita să ne contactezi și îți vom răspunde la toate întrebările.
+40790599908 / office@asociatiasocialincubator.org

Contract de sponsorizare

Declarația
117

Pași de urmat Declarația 117