Proiecte

 

Proiectele Active

Proiecte finalizate

Proiectele Asociației The Social Incubator

Derulăm foarte multe inițiative pentru tinerii institutionalizati sau proveniți din medii vulnerabile. Însă nu doar aceștia sunt în radarul nostru. Experții noștri lucrează și cu tinerii provenind din familii cu venituri reduse, monoparentale sau cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Construim proiecte în funcție de nevoile societății. De aceea, la The Social Incubator, avem programe dedicate șomerilor, adulților care și-au pierdut locul de muncă în pandemie, persoanelor din grupa NEET (Not in Education, Employment, or Training).

Programele noastre au la bază o arhitectură ce se bazează pe 4 direcții principale:

Dezvoltarea personală

Educația

Dezvoltarea la nivel profesional și antreprenorial

Asistența medicală și în ceea ce privește locuirea

Programul principal – Un viitor mai bun pentru tinerii vulnerabili

Programul principal susține tinerii instituționalizați, NEETS & proveniți din medii vulnerabile cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani în procesul de integrare socio-profesională, printr-o gamă de intervenții personalizate menite să-i îndrume nu numai către un loc de muncă, ci către un parcurs profesional care să le asigure independența pe termen lung.
Programul principal asigură consiliere vocațională, consiliere psihologică, mentorat, sprijin în găsirea unui spațiu locative, sprijin în găsirea unui job, precum și vizite exploratorii, medierea relației cu angajatorii.

Tinerii mai pot primi și ajutor specific, cum ar fi donații de alimente, haine și sprijin în probleme medicale. Din punct de vedere educațional, programul oferă ateliere de educație non-formală pe diverse teme și meditații.

La TINEri este Puterea, susținut de Coca Cola HBC România

Cu proiectul “La Tineri este Puterea” îi sprijinim pe tinerii proveniți din medii vulnerabile să devină activi pe piața muncii, să fie motivați să-și continue și finalizeze studiile, să-și înțeleagă și să-și atingă potențialul maxim. Ne adresăm tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani, care își doresc să se cunoască, să înțeleagă cum pot comunica mai bine cu cei din jur și să se pregătească corespunzător pentru viața de angajat.

“La Tineri este Puterea” se desfășoară în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC și are ca obiectiv creșterea șanselor tinerilor din categoria NEET să devină activi pe piața muncii.

Plan De Viață, susținut de Afi Europe

În Programul “Plan de Viață” lucrăm la integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului la 18 ani. E momentul în care cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să iasă de sub tutela statului și să se descurce pe cont propriu.

La 18 ani, tinerii au mari carențe, ceea ce determină alegeri și decizii greșite referitoare la propria existență. Acumeste momentul în care intervenim noi cu Planul de Viață.

În cadrul primei ediții, desfășurată în perioada ianuarie 2020 – ianuarie 2022, au fost selectați 10 tineri cărora li se asigură locuință, job și consiliere, în scopul integrării sociale.

Plan de Viață dorește și-a propus să fie și vocea prin care publicul larg ajunge să conștientizeze discriminarea cu care se confruntă tinerii din sistem. Colegii noștri din proiect aduc la suprafață și lipsa de stabilitate cu care se luptă zi de zi beneficiarii instituționalizați.

Bun în carieră

Uneori o hartă te poate ajuta să iei cele mai bune decizii în parcursul profesional. Tinerii defavorizați cu vârste între 16 și 26 de ani sunt sprijiniți 100% în programul “Bun în carieră”. La început, tinerii nu știu ce profesievor să urmeze. Fie că provin din medii vulnerabile, fie că nu au avut parte de sprijin specializat în alegerea unui drumîn viață.

Cu Programul “Bun în Carieră” ducem în online toată experiența pe care am acumulat-o în offline la Asociația The Social Incubator.

Doar în primul an de existență, platforma noastră a primit mai mult de 27000 de utlizatori unici care au beneficiat gratuit de:

● teste vocaționale;

● consiliere 1 la 1 online cu peste 20 de consilieri;

● mentorat 1 la 1 online în peste 30 de domenii;

● acces la biblioteca video cu peste 40 de meserii;

● traininguri personalizate în școli/facultăți despre carieră la cerere;

 

Lucrez Din Nou, susținut de Coca Cola HBC România

Pandemia a lăsat și încă lasă urme adânci pe piața muncii din România. Am gândit la The Social Incubator ”Lucrez din nou”, un proiect care se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.
”Lucrez din nou” este un agregator care reunește toate ofertele de joburi ale principalelor platforme specializate din România. Prin ”Lucrez din nou”, beneficiarii pot accesa oferte de muncă, dar și teste vocaționale, lecții video și informații utile din legislația muncii. ”Lucrez din nou” conține și un CV builder integrat și dezvoltat cu ajutorul specialiștilor în resurse umane.
”Lucrez din nou” oferă suport profesional și vocațional. Beneficiarii pot să sune la un număr dedicat și vor fi consiliați în scrierea unui CV, în pregătirea interviului de angajare și chiar pentru mediere cu angajatorii cu care colaborează The Social Incubator.

Cum să fii om mare, susținut de B2Kapital

Prin Proiectul „Cum să fii om mare” sprijinim integrarea socială și profesională a copiilor și tinerilor, care provin din sistemul de protecție a copilului. Folosim metoda dezvoltării și implementării unor servicii care să vină în întâmpinarea nevoilor specifice categoriei: acces neîngrădit la educație non-formală și integrare socio-profesională.

Proiectul nostru își propune să ajungă la 60 de tineri din medii vulnerabile din trei județe. Acesta conține 15 ateliere de dezvoltare personală și profesională și 60 de ședințe de consiliere vocațională si sprijin.

Proiectul „Cum să fii om mare” face parte din prima platformă de CRS? (Corporate social responsibility) lansată de B2Kapital Portfolio Management – „Împreună creăm oportunități pentru copii” lansată în martie 2021.

Construim destine, susținut de Nepi Rockcastle

Componentă a programului de extindere națională a organizației, axată pe 4 județe cu un nivel ridicat de vulnerabilitate socială și economică – Constanța, Mehedinți, Vâlcea și Galati – și pe acordarea de sprijin dedicat și personalizat unui număr de 45 de tineri instituționalizați (care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului din România), cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din județele acoperite.

MatchMEntor, susținut de Ikea România

Educația non-formală joacă un rol-cheie în parcursul profesional al fiecărui om. La “Match Mentor” ne propunem sprijinirea a 150 de tineri, cu vârste între 15 și 18 ani, în procesul de integrare socio-profesională. Timp de 3 ani (2019-2022), câte 50 de beneficiari vulnerabili accesează Match Mentor. Lucrăm cu ei la dezvoltarea abilităților prin:

● Ateliere de educație-non-formală;
● Consiliere psihologică în dezvoltarea abilităților profesionale;
● Consiliere vocațională și orientare în carieră.

Fiecare tânăr beneficiază de un mentor dedicat. El participă voluntar în program, find specializat într-un domeniu profesional. Mentorul este liantul dintre echipa noastră de program și tinerii ce vor fi integrați socio-profesional. Mentorii facilitează accesul tinerilor la interviuri în companiile în care activează ei sau colaboratorii lor.

Bursa de Bine, susținut de Servier Pharma

La „Bursa de BINE” sprijinim cinci tineri din medii vulnerabile, bursieri ai programului, timp de 12 luni, în procesul de tranziție către viața independentă și intrarea pe piața muncii.

„Bursa de BINE” le oferă tinerilor cazare timp de 6 luni, dezvoltare personală și emoțională, educație și integrare pe piața muncii și mentorat. Obiectivul major al acestui program îl reprezintă schimbarea reală și sustenabilă în viețile tinerilor. La „Bursa de BINE” venim cu un pachet complex de aptitudini pentru beneficiari, ce le facilitează acestora tranziția către viața adultă.

Proiectul este finanțat de Servier, iar partenerul de comunicare este Agenția Graffiti PR.

R€sponsabil, susținut de Kruk România

Un program în care educația financiară este un pilon esențial îl reprezintă și „R€sponsABIL”. Aflat deja la a treia ediție, proiectul nostru îți propune să-i ajute pe tinerii din categoriile vulnerabile în descoperirea importanței independenței și responsabilității financiare.

Am organizat R€sponsABIL 2019 și 2020 în județul Vaslui, iar în 2021 ne-am mutat în județele Olt și Timiș. Am îmbinat atelierele de educație non-formală cu provocări practice lansate tinerilor și cu sprijinul personalizat de integrare socio-profesională. Am gândit R€sponsABIL ca pe un program de tip gamification la care au participat 130 de tineri .

Aceștia s-au familiarizat cu noțiuni de educație financiară, au pus în practică comportamente sănătoase din acest domeniu, au beneficiat de sesiuni de consiliere vocațională, de vizite exploratorii, dar și de discuții cu specialiști din domeniile profesionale de interes.

Suntem susținuți în acest program de KRUK România.

Pregătiți pt Viată, susținut de Raiffeisen Bank România

Prin „Pregătiți pentru Viață” ne propunem să sprijinim 50 de tineri din medii vulnerabile într-un proces de dobândire de abilități și competențe necesare independenței personale și financiare. Vom organiza două tabere de educație non-formală , prin care vom încerca să creștem gradul de incluziune socială a tinerilor.
„Pregătiți pentru Viață” mai înseamnă și oportunități de integrare pe piața muncii, mai ales într-un context în care opțiunile sunt limitate. Taberele de educație non-formală vor fi urmate de o alta de dezvoltare personală și profesională cu sesiuni individualizate de consiliere și orientare profesională. Astfel, tinerii își vor putea clarifica opțiunile de carieră și vor putea alege în din poziția omului informat.

Start Now, susținut de United Way România

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Innomate, susținut de United Way România

“InnoMate – Inovație pentru Viitor” este un proiect al United Way România și se bazează pe o programă dezvoltată și adaptată realităților pandemice, astfel încât să răspundă nevoilor elevilor de dezvoltare și planificare a parcursului profesional.

O parte din colegii noștri implementează acest proiect în trei licee din București și Ilfov. Tinerii cu cea mai mare nevoie de susținere au fost cooptați în program și încurajați să-și construiască un parcurs profesional. Ei provin din medii socio-economice dezavantajate, care determină în ultimă instanță vulnerabilitate socială și dificultăți școlare.

Prin “InnoMate – Inovație pentru viitor” vizăm un impact de lungă durată și abordăm o metodă integrată de intervenție pentru elevi și profesori.

Am gândit InnoMate după câteva principii fundamentale și direcții de acțiune:

● Servicii de consiliere în carieră pentru tineri;

● Dezvoltarea abilităților antreprenoriale, a soft-skillurilor și a meta-competențelor pentru liceenii aflați în dezavantaj social și/sau economic;

● Creșterea accesului profesorilor la specializarea în domeniul consilierii vocaționale și al dezvoltării abilităților antreprenoriale.

Start Major – ediția 3, susținut de Unicredit Bank România

Educația financiară este un pilon important pentru parcursul profesional și de viață al oricărui tânăr. Start Major, un proiect dezvoltat de UniCredit Bank în parteneriat cu Asociația The Social Incubator, a ajuns în 2021 la a doua ediție. Elevi din învățământul profesional și tehnic din 23 de licee din București și județele Cluj și Iași au fost implicați în activități de educație financiară și pentru carieră.

Prin Start Major aducem multe beneficii tinerilor liceeni înscriși în program. Aceștia învață să-și gestioneze corect resursele financiare, descoperă ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obține și păstra un loc de muncă, dar și cum pot dezvolta o afacere.

67 dintre elevii înscriși la Start Major au participat și la o tabără online de antreprenoriat.

Ziua V, susținut de BRD-Group Société Générale

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Digital Shift, susținut de HP România

”Digital Shift”,programul digital de educație non-formală, susține procesul de integrare socială și profesională a 25 tineri din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului. Aceștia dobândesc abilități digitale și competențe care îi vor ajuta în viitor să-și continue studiile și se se angajeaze în domeniul care îi interesează.

Control, susținut de LexisNexis – RELX Group

Ne interesează în continuare grava problemă a traficului de persoane, iar aceasta este o componentă esențială a proiectului „CONTROL”. Programul facilitează și accesul la oportunitățile de angajare pentru tinerii din medii vulnerabile. La Asociația The Social Incubator, am mai implementat un program care viza prevenirea traficului de persoane în2015.

Pandemia de COVID-19 a făcut și mai dificil accesul tinerilor din medii vulnerabile la joburi bine plătite. O consecință evidentă este dificultatea acestora de a duce o viață independentă. Din păcate, ei cad pradă de foarte multe ori traficanților, în speranța securizării unui venit sigur.

Prin Proiectul „CONTROL” avem în vedere un grup țintă compus din 300 de tineri din sistemul de protecție a copilului, care să participe la ateliere tematice despre traficul de ființe umane. Beneficiarii sunt recrutați la nivel național. Dintre aceștia/alți 100 de beneficiari din sistemul de protecție beneficiază de sesiuni individuale de consiliere vocațională pe site-ul bunincariera.ro.

Good mind, good life, susținut de Nestlé România

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

RetușART

Meseria de croitor este încă de actualitate și ne face să nu uităm cât de important este contactul uman pentru fiecare dintre noi. Mersul la un atelier de croitorie pentru scurtarea unei perechi de pantaloni era un eveniment în sine acum ceva ani. Ne amintim cu plăcere și de ziua în care mergeam la croitor sau croitoreasă să ne ridicăm rochia la care lucrase câteva săptămâni bune. De ce nu am fi prieteni cu mediul și am apela la servicii croitorie, în loc să ne cumpărăm mereu haine noi? Ideea de croitorie pe loc ne poate salva de multe ori să evităm cheltuirea unor sume mari de bani.

Dar ce este RetușART, atelier retuș croitorie București?

RetușART este o întreprindere de economie socială care își propune să pregătească tineri vulnerabili pentru meseria de croitor-retușier. Beneficiarii trec prin școlarizare și ulterior sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă în domeniul de reparație haine.

RetușART înseamnă servicii croitorie de foarte bună calitate, dar și multe fapte bună. Apelând la această întreprindere de economie socială schimbi viața tinerilor din mediile vulenrabile și susții economia circulară. Te invităm să ne vizitezi magazinul de croitorie

Profitul RetușART este direcționat către programele personalizate de integrare socio-profesională pe care echipa noastră le oferă tinerilor din medii vulnerabile. Aceste programe sunt:

  • Consiliere psihologică și vocațională;
  • Ateliere de dezvoltare personală;
  • Sesiuni de mentorat și tutorat;
  • Sprijin în continuarea studiilor și în găsirea unui job

Arhitecții Faptelor Bune îți mulțumesc pentru încrederea pe care o ai în RetușART și te așteaptă să vezi și tu cum arată un magazin croitorie din București în 2022! Și pentru că știm că timpul tău e limitat, RetușART înseamnă și croitorie pe loc!

Proiecte finalizate

Din 2014 și până în prezent, am desfășurat o serie de proiecte care au făcut diferența pentru foarte mulți beneficiari. Cele mai importante sunt:

Aproape Adult

Tinerii ce provin din medii vulnerabile, cu precădere din sistemul de protecție a statului se confruntă cu probleme ce vizează încrederea de sine scăzută; nevoia acută de sprijin și motivare pentru descoperirea și atingerea potențialului; necesitatea continuă de încurajare și susținere pentru identificarea oportunităților de dezvoltare – hobby-uri, studii, profesie etc. și nu în ultimul rând nevoia de afectivitate și interacțiune cu oameni care pot să fie reale modele inspiraționale.

Proiectul Aproape Adult își propune să crească șansele de integrare socială și profesională a 90 tinerilor instituționalizați, cu vârste între 18 și 26 de ani din județele Prahova, Argeș și Dâmbovița, printr-un printr-un program complex de formare.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Banometru

Program de educație financiară gratuit și flexibil care contribuie la conștientizarea importantei educației financiare în viața fiecărei persoanei.

Tineri ce provin din medii vulnerabile, angajați DGASCPC și voluntari vor beneficia de cursuri online și sesiuni individuale de educație financiară.

Vor învăța despre cum pot să adopte măsuri care să îi ajute în depășirea dificultăților financiare (cheltuieli bazate pe nevoi, și mai puțin pe dorințe, scăderea datoriilor etc); gestionarea corespunzătoare a bugetului în vederea atingerii obiectivelor personale / profesionale; identificarea de surse suplimentare de venit; identificarea de oportunități de investire (ex: cursuri, formari, calificări etc), care să contribuie la obținerea unui venit suplimentar; dobândirea cunoștințelor necesare pentru evitarea îndatorării ce nu poate fi susținută de venituri constante lucru ce poate avea un impact major în viața persoanelor vulnerabile.

 

ÎMPREUNĂ PENTRU SUCCESUL TINERILOR DEFAVORIZAȚI – KFC

La The Social Incubator am inițiat proiectul „Împreună pentru succesul tinerilor”, dedicat susținerii tinerilor instituționalizați. Acesta a presupus o gamă de intervenții personalizate, menite să-i îndrume nu numai către un loc de muncă, ci și către un parcurs profesional care să le asigure independența financiară pe termen lung. „Împreună pentru succesul tinerilor” a fost implementat în zonele București, Ilfov și Prahova alături de KFC, partenerul asociației în acest proiect.

Afacerea ta începe aici

Am dezvoltat și programe de educație antreprenorială, dedicate tinerilor din medii defavorizate. Un exemplu este „Afacerea ta începe aici”, la care au participat 50 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. Proiectul s-a desfășurat timp de 6 luni între octombrie 2018 și martie 2019 și a vizat creșterea nivelului angajabilitate a tinerilor.

Proiectul s-a desfășurat sub forma unor ateliere, unde s-au discutat următoarele teme:

• Dezvoltarea personală;
• Orientarea în carieră;
• Dezvoltarea abilităților de leadership/management;
• Managementul de proiect;
• Managementul conflictului;
• Cadrul legislativ și financiar din România;
• Construirea unui plan de afaceri.

POȚI ȘI MERIȚI MAI MULT RESPECT – avon

La The Social Incubator punem accentul pe feminitate și pe împlinirea individuală. Așa s-a născut în 2017 proiectul „Poți și meriți mai mult #Respect”, la care au participat fete și tinere femei din București, majoritatea provenind din medii defavorizate. Am pus accentul pe respect, independență și iubire. Printre participantele la sesiuni s-au numărat jurnalista Andreea Liptak Spiridon (moderatoare), și artista pop Lora, ca speaker.

Proiectul a fost susținut de AVON Cosmetics, în cadrul Campaniei Respectului și s-a lansat printr-un eveniment găzduit de Hotel InterContinental.

VIAȚA MEA PRIN OCHII TĂI

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.