A deveni lider este sinonim cu a deveni tu însuți. Este chiar atât de simplu și este, de asemenea, atât de dificil.
Warren Bennis

Leadership-ul este despre cum să fii, nu cum să faci: cum să fii tu însuţi, cum să aliniezi ceea ce gândeşti, ceea ce spui şi ceea ce faci la valorile şi principiile tale, adică la ceea ce este cel mai important pentru tine, cum să îi inspiri şi să îi călăuzeşti pe ceilalţi prin felul tău de a fi.

O educaţie bazată pe valori crează lideri autentici

Introducere

Incubatorul de Lideri este un program amplu de leadership şi orientare în carieră creat special de experţii formatori ai
Asociaţiei The Social Incubator pentru tinerii de liceu aflaţi în pragul căutării vocaţiei şi alegerii unei cariere în concordanță cu potenţialul lor.

Incubatorul de Lideri are ca scop formarea unei viitoare elite de lideri, din tineri cu potenţial ce vor constitui motorul schimbării sociale.

Programul este structurat pe mai multe module a câte 8 sesiuni de grup şi 3 individuale şi are ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor de leadership & orientare în carieră bazată pe valori.

Acest program este pentru tine dacă:

• eşti elev/ă la liceu în Bucureşti;
  • îţi cauţi vocaţia şi vrei să recunoşti şi să aplici valorile şi principiile care sunt importante pentru tine;
  • vrei instrumente practice pentru a urma cariera în care îţi poţi atinge potenţialul;
  • vrei să te implici în schimbarea socială ca Arhitect de Fapte Bune – participând la curs vei contribui activ la susţinerea tinerilor orfani şi abandonaţi din România.

Aspecte-cheie

Tematică:

• Orientare în carieră: Autocunoaştere – Explorare pasiuni-interese vs. abilităţi-competenţe; Identificare şi explorare opţiuni realiste de carieră; Realizarea profilului vocaţional.
    •  Leadership: Dezvoltarea mentalităţii de leadership; Luarea de decizii & Prioritizare – Organizare; Cooperare & Lucrul în echipă.
    • Inteligenţa Emoţională şi Gestionarea Emoţiilor: Interpretarea limbajului nonverbal; Definirea valorilor personale; Relaţionarea socială; Comunicare eficientă.

Metode:

• Activităţi: jocuri, prezentări, sesiuni interactive, dezbateri
    • Proiecte (de grup şi individuale)
    • Consiliere în carieră (teste vocaţionale + creionarea planului vocațional)

Rezultate:

• Rapoarte individuale de orientare în carieră;
    • Instrumente de autocunoaştere;
    • Noţiuni de bază în leadership;
    • Introducere a conceptului de inteligenţă emoţională.

Detalii practice:

• 8 cursuri/modul + 3 sesiuni individuale
    • Durata unei sesiuni de curs: 2.30h
    • 8-10 participanţi/ grupă
    • Locaţia și programul fiecărui modul vor fi anunţate celor înscrişi

Facilitatori:

Leadership & Sistem de valori: Tudor Mureşanu, Community Manager & Trainer
    Orientare în carieră: Alina Stochiţa, Consilier vocaţional
    Inteligenţă emoţională şi gestionarea emoţiilor: Ana-Maria Andronic, Psihoterapeut & Trainer

Facilitatorii programului Incubatorul de Lideri au fiecare experienţă de peste 10 ani în training, consiliere, psihoterapie, cu rezultate foarte bune în lucrul cu tinerii ce au participat în programele noastre. Ei livrează în paralel şi ateliere de orientare în carieră şi dezvoltare personală către tinerii institutionalizaţi, beneficiari ai Asociaţiei de The Social Incubator.

Impact Social

Susţinem viitorul tinerilor defavorizaţi din România

Asociaţia The Social Incubator derulează un amplu program de intervenţie socio-profesională, susţinând drumul către o viaţă normală a tinerilor instituționalizați din România.

Ştiai că peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă și sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri? Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal.

Incubatorul de Lideri susține efortul asociației de a schimba aceste statistici prin programele sale de sprijinire a tinerilor defavorizați.

Fiecare modul organizat ne îngăduie să oferim gratuit formarea în leadership către 2  tineri din sistemul de protecţie a copilului.

Pentru înscriere, te rugăm să completezi formularul aici: https://forms.gle/9ss7VGoDWWPwMHZp7

Contactează-ne pentru mai multe detalii:
    E-mail: office@asociatiasocialincubator.org

Facilitatori: