Companii

20% din impozitul pe profit

Ce este

O facilitate fiscală anuală prin care companiile care înregistrează profit pot alege să direcționeze, fără niciun cost (nu afectează profitul net al companiei), 20% din impozitul pe acest profit către o cauză socială.

Cum funcționează

În baza unui contract simplu de sponsorizare, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului către o organizație non-profit, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri (se alege cea mai mică dintre aceste sume).

Sponsorizarea se poate face integral (o dată pe an) sau trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

Exemplu de calcul

• Cifra de afaceri: 3.000.000 RON
  • Profitul impozabil: 100.000 RON
  • Impozit pe profit (16%): 16.000 RON
  • 20% din impozitul pe profit: 3.200 RON
  • 5‰ din cifra de afaceri: 15.000 RON
  • Pragul maxim al sponsorizării: 3.200 RON

Ce pași trebuie să urmezi

• Descarcă draft-ul de contract de sponsorizare din partea de jos a acestei pagini
  • Completează contractul descărcat cu datele companiei (ale noastre sunt deja completate) și suma aferentă procentului de 20% din impozitul pe profit, împreună cu departamentul de contabilitate
  • Trimite contractul completat și scanat către noi, la office@asociatiasocialincubator.org
Dacă ai orice fel de întrebări suplimentare referitoare la procesul de sponsorizare, nu ezita să ne contactezi.

Contract de sponsorizare