Nu vreau sa plec din țară, vreau să contribui la dezvoltarea ei!

Spune Paul. Dar suntem convinși că mai sunt și alții care gândesc la fel la momentul actual. Noi, la The Social Incubator, vrem să contribuim major la rescrierea poveștilor tinerilor vulnerabili aici, în România, prin integrarea lor reală în societate și în diverse domenii de activitate.

Tinerii din programele noastre își doresc să devină psihologi, antreprenori, asistenți sociali, cercetători sau nutriționiști. Povestea fiecăruia dintre ei te poate inspira și pe tine.

Pentru noi, dar și pentru fiecare dintre tinerii participanți la programele The Social Incubator, întâlnirea a fost un mic miracol. Viitorul tinerilor nu a mai fost atât de dificil de gestionat după întâlnirea cu noi. Poți citi povestea câtorva dintre ei aici.

Povestea noastră

Am pornit la drum cu Asociația The Social Incubator în aprilie 2014 și am știut din start că va fi o bornă importantă pentru parcursul fiecăruia dintre noi. Cinci prieteni, profesioniști în diferite domenii, (consultanță de business, antreprenoriat și domeniul bancar) au dat startul Incubatorului pe care îl cunoaștem în prezent și pe care îl facem mai bun cu fiecare nouă zi în care suntem arhitecții faptelor bune.

DONEAZĂ pentru Prezentul Tinerilor Vulnerabili din România

Ne-am propus încă din 2014 să contribuim la creșterea șanselor de integrare socială și profesională a tinerilor din medii vulnerabile din țara noastră. Experiența anterioară de ONG ne-a arătat că nevoile acestora sunt mult mai complexe decât par la prima vedere și că, fără un sprijin individual și pe termen lung, schimbarea reală și sustenabilă nu poate să vină.

Activitățile noastre

Din 2014 și până în prezent am incubat zeci de proiecte în care au fost implicații mii de tineri. Toate au la bază o serie de metode și activități, pe care le-am îmbunătățit în anii în care asociația a crescut.

Metodele cu care lucrăm și care s-au dovedit extrem de eficiente în primii noștri ani de Incubator:

Consilierea vocațională și psihologică

Educația non-formală

Facilitarea de stagii de practică

Organizarea de ateliere tematice

Organizarea de vizite exploratorii

Mentoratul

Tutoratul

Sprijinul pentru găsirea unui loc de muncă plătit

Structura de rezistență a proiectelor noatre se bazează pe patru aspecte fundamentale:

1. Dezvoltarea personală

2. Educația

3. Dezvoltarea la nivel profesional și antreprenorial

4. Asistența medicală și în ceea ce privește locuirea

Tinerii din mediile vulnerabile din România și-au găsit în The Social Incubator, un partener loial, de cursă lungă, prin instrumentele cu care le susținem intrarea în viața de adult.

Mentori, Voluntari și Ambasadori

Mentorii și voluntarii sunt o parte fundamentală a proiectelor noastre. Orice faptă bună are nevoie de mai mulți arhitecți să o gândească, implementeze, măsoare și să o finalizeze. Un mix ideal de intuiție și rațiune pot face diferența pentru tinerii cu care lucrăm.

Printre mentorii cu care ne mândrim și cu care facem echipă bună se numără Andra Ciolan Ghiran (Business Developer/Vânzări), Bogdan Bob Rădulescu (actor), și lista poate cotinua cu câteva sute de nume.
Ne sunt alături în proiecte și la evenimente ambasadorii The Social Incubator: fostul fotbalist Vasile Maftei și muzicianul Cornel Ilie sunt oameni de bază în proiectul multianual Tenis pentru Fapte Bune.

Scopul The Social Incubator

Ne propunem asigurarea și simplificarea tranziției către o viață independentă a tinerilor provenind din medii vulnerabile. Căutăm de fiecare dată soluții sociale inovatoare,, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii. Activitatea noastră la The Social Incubator presupune un proces continuu, care evoluează cu fiecare nouă experiență acumulată în proiecte. Valorile care stau la baza activității noastre sunt:

Integritatea

Profesionalismul

Dezvoltarea

Demnitatea

Dedicarea

Proiectele The Social Incubator

Proiectele noastre acoperă o serie de domenii în care îi implicăm pe tinerii din medii vulnerabile din România. Cel mai des ne ocupăm de sfera educațională, de integrare, de mentorat, dar și de zona artistică. Ne mândrim cu cifrele noastre în primii șapte ani de The Social Incubator, dar vom continua să evoluîm pentru tinerii din întreaga țară.

Tineri instruiți

Tineri consiliați

Tineri angajați